Cambuur krijgt zin: goudhaantje Mühren blijft

3 juli 2020, 10:56   Bijgewerkt: 3 juli 2020, 12:02
Cambuur krijgt zin: goudhaantje Mühren blijft

Het is SC Cambuur wederom gelukt om een sterkhouder van het goede afgelopen seizoen aan boord te houden. De koploper van het afgelopen jaar in de Eerste Divisie hield donderdag al keeper Sonny Stevens in Leeuwarden en gaat ook langer door met Robert Mühren. De doelpuntenmachine wordt nog een jaar gehuurd van Zulte Waregem.

De spits uit Purmerend speelde vorig seizoen al op huurbasis in Leeuwarden en beleefde daar de beste periode uit zijn carrière. Hij scoorde liefst 26 goals in 29 competitieduels en was daarmee topscorer van de Eerste Divisie. Bovendien gaf de spits zeven assists. Cambuur wilde hem dolgraag terughalen om 'sportieve revanche' te halen in het nieuwe seizoen en is daarin geslaagd. Hij wordt voor nog een seizoen gehuurd van Zulte, waar hij in 2021 uit zijn contract loopt.

Er was meer interesse in Mühren, maar hij had het beste gevoel bij Cambuur. "Zonder meer een bovenslag", is technisch manager Foeke Booy tevreden. "Het was heel lang onzeker of het ging slagen, maar we zijn enorm blij dat het is gelukt. Robert wou zelf ontzettend graag blijven en sportief revanche nemen met iedereen die betrokken is bij de club. Dat is voor ons niet anders en dat de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie daarbij aan boord blijft is een fantastisch signaal."

Donderdag tekende ook Sonny Stevens, de vaste eerste keeper van Cambuur, een nieuw contract. Woensdag zette verdediger Sven Nieuwpoort eveneens zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis. Waar andere clubs zich vooral versterken met nieuwe spelers, is het doel van Cambuur om de succesvolle selectie zoveel mogelijk bij elkaar te houden.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen