Excelsior heeft lek boven: "Daar weken achter elkaar op getraind"

13 augustus 2020, 16:33

Het grote probleem bij Excelsior was vorig seizoen de enorme hoeveelheid aan tegengoals. Ook onder de nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen kon dat probleem niet worden verholpen. Verdediger Thomas Oude Kotte weet dat de defensie de achilleshiel van de ploeg was en denkt dat het nu beter staat.

In 29 duels kreeg Excelsior vorig seizoen liefst 55 goals tegen, het meeste van alle teams in de competitie. Uiteindelijk eindigde het team toch op de zevende plaats omdat het wel veel scoorde. Oude Kotte weet dat de defensie het zwakke punt is van Excelsior. "Maar ik heb het idee dat het nu beter staat", zegt Oude Kotte tegen RTV Rijnmond. "We zijn comfortabel met elkaar als groep en weten wat we van elkaar verwachten. Dus ik heb een goed gevoel over de competitie."

De verdediger kreeg met zijn ploeg vorig seizoen veel kritiek door de grote hoeveelheid tegengoals. "Vanaf dag één dit jaar zijn we daar mee bezig geweest. Soms werd er weken achter elkaar alleen maar aan verdedigen gewerkt. Dat was niet altijd even leuk, maar het moest wel gebeuren", legt de oud-speler van Vitesse uit. "Ik heb het idee dat scoren geen probleem voor ons gaat zijn met de snelheid en kracht die wij voorop hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen