ADO zet Rankovic na nederlaag tegen FC Twente op straat

7 november 2020, 23:30   Bijgewerkt: 7 november 2020, 23:54

Aleksandar Rankovic is niet langer de trainer van ADO Den Haag. De club heeft de 42-jarige trainer zaterdagavond na de nederlaag tegen FC Twente (2-4) ontslagen, zo maakt onder meer Algemeen Dagblad bekend.

Rankovic is de eerste trainer die in het huidige Eredivisie-seizoen is ontslagen. Hij kwam afgelopen zomer over van Sparta Rotterdam en werd in Den Haag aangesteld als de opvolger van Alan Pardew. Met Rankovic aan het roer hoopte ADO een nieuwe start te maken, maar net als vorig seizoen vallen de resultaten behoorlijk tegen. ADO veroverde in acht wedstrijden slechts vier punten.

Eerder werd al duidelijk dat het behoorlijk onrustig was bij ADO Den Haag. Intern heersten spanningen, zo schreef bovengenoemd medium al. Rankovic zou geen goede relatie hebben gehad met het technisch hart. Woensdag besloot ADO in te grijpen door Michele Santoni en Rick Hoogendorp bij het eerste elftal weg te halen. Rankovic mocht wel blijven zitten, maar de nederlaag tegen FC Twente is de druppel die de emmer heeft doen overlopen.

ADO Den Haag heeft laat op de zaterdagavond nog niet bericht over het ontslag van Rankovic. Hakim Slimani, de zaakwaarnemer van de trainer, bevestigt echter aan De Telegraaf dat de partijen uit elkaar zijn gegaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen