Flemming tegen oude club: perspectief gemist bij PEC Zwolle

6 november 2020, 10:59

Zian Flemming (22) staat vrijdagavond tegenover PEC Zwolle, de club waar hij afgelopen zomer vertrok. De middenvelder annex aanvaller miste naar eigen zeggen perspectief in Overijssel. Toch dacht hij lang gewoon te blijven en een basisplaats te veroveren onder leiding van John Stegeman. Totdat er opeens drie spitsen waren om mee te concurrenten: Slobodan Tedic kwam er ook nog bij.

"Natuurlijk, ik had de strijd kunnen aangaan. Maar daar had ik geen trek in. Ik voelde gewoon niet meer voldoende vertrouwen om mijn carrière hier voort te zetten. Ik bedoel: alles leek erop dat ik eerste keus zou zijn en ineens had ik twee anderen voor me staan", herinnert Flemming, die afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC veel indruk maakte, tegenover De Stentor over de afgelopen transferzomer, waar hij geen goede herinneringen aan heeft. 

"PEC had me namelijk al in de markt gezet, zonder dat ik het wist", vervolgt hij. "Fortuna schetste mij het plaatje waar ik op zoek naar was. Het plaatje dat ik in Zwolle zo had gemist sinds het vertrek van John van 't Schip, namelijk perspectief." Tot dusver maakte hij drie doelpunten acht officiële duels namens de Limburgers.

PEC Zwolle-trainer John Stegeman reageert in dezelfde ochtendkrant op de situatie van Flemming, die in zijn ogen helemaal niet weg had gehoeven. Wel was de coach eerlijk: "Als Zian geen eerste spits zou worden, zou ik hem dat eerlijk vertellen. En dat heb ik 'm ook gezegd. Ik vond namelijk dat Reza een uitstekende voorbereiding draaide. Verder wilde ik een aanspeelpunt. En dat vond ik niet bij Zian, wel bij Tedic", aldus Stegeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen