Fortuna en PEC knokken zich naar punt in evenwichtig duel

6 november 2020, 22:05   Bijgewerkt: 6 november 2020, 22:34

Een echte vechtwedstrijd heeft Fortuna Sittard en PEC Zwolle vrijdagavond in Limburg allebei een punt opgeleverd. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar door een ongelukkige eigen goal van Jaroslaw Jach en een prachtige vrije trap van Thomas Lam kwam PEC Zwolle tot twee keer terug in het duel. Na de 2-2 ontspon zich een duel met veel inzet en weinig verheffend voetbal en was Zwolle via Mike van Duinen met zijn inzet op de paal nog het dichtst bij een zege.

PEC had daar geen antwoord op, dus was er weinig aan de hand voor Fortuna. Toch ging het na een half uur helemaal mis. Eerst was het aanvoerder Jorrit Smeets die erbij ging zitten/liggen en al kokhalzend het veld verliet. Direct daarop volgde de volgende tegenslag voor de Limburgers: een scherpe vroege voorzet van Pherai kopte Jach keurig in zijn eigen doel. De centrale verdediger wilde daarmee voorkomen dat Eliano Reijnders in scoringspositie kwam. Het leek de Zwolse burger moed te geven, maar echt geschrokken was de rode lantaarndrager van de Eredivisie niet. Sterker nog: in de blessuretijd kwam Fortuna weer op voorsprong. Een verre ingooi van Flemming leidde tot paniek achterin bij de Blauwvingers, waarna George Cox de bal oppikte en net als vorige week tegen Ajax raak schoot. Zwolle-doelman Michael Zetterer kreeg er nog een hand tegenaan, maar dat was niet genoeg. De 2-1 kon hem daarom wel worden aangerekend.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam PEC toch weer lichtelijk het heft in handen. De jarige Van Duinen was daarbij de man die er een echte feestavond van had kunnen maken voor hem en Zwolle, maar het ontbrak hem aan geluk. Uit een strakke voorzet van Sai van Wermeskerken werkte hij de bal al vallend op de paal en even later kopte hij de bal voorlangs in plaats van op doel. De kans van Van Duinen was de laatste van deze wedstrijd, waardoor er na negentig minuten spelen een 2-2 eindstand op het bord stond. Gezien het spelbeeld in de tweede helft had Zwolle meer verdiend, maar op basis van de eerste helft kon het ook blij zijn dat er nog een punt werd gepakt in Sittard. Beide ploegen wonnen weer niet, waardoor Fortuna onderaan blijft bungelen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Yannick Van Osch 5, Lazaros Rota 6, Martin Angha 6, Ben Rienstra 6, Jaroslaw Jach 5 (85. Branislav Ninaj -), George Cox 6.5, Zian Flemming 6.5, Tesfaldet Tekie 5 (63. Lisandro Semedo 4.5), Jorrit Smeets 5.5 (32. Samuel Moutoussamy 5), Sebastian Polter 5, Emil Hansson 6 (85. Nassim El Ablak -).

PEC Zwolle: Michael Zetterer 4, Sai van Wermeskerken 5.5, Sam Kersten 5, Thomas Lam 6.5, Yuta Nakayama 5.5, Mustafa Saymak 5 (75. Jesper Drost -), Rico Strieder 4.5 (46. Kenneth Paal 6), Dean Huiberts 5.5, Eliano Reijnders 5.5, Mike van Duinen 5 (84. Reza Ghoochannejhad -), Immanuel Pherai 5.5.

Man of the match: Thomas Lam

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen