Hamdi verklaart ontslag: "Rankovic trok eigen plan"

8 november 2020, 17:03

Het doek is zondag gevallen voor Aleksandar Rankovic, die ontslagen is door ADO Den Haag. De oefenmeester pakte slechts vier punten uit acht duels met de club, maar zwaarder weegt voor de leiding de manier waarop hij zijn ploeg formeerde. Volgens algemeen directeur Mohammed Hamdi hield hij zich niet aan het door de club opgestelde beleid.

"Er was niet genoeg perspectief om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan", vertelt Hamdi aan Omroep West. "Dan moet je helaas deze maatregel treffen. We hebben een beleid uitgestippeld waarin we een speelwijze hanteren die herkenbaarheid moet uitstralen, ook richting de supporters. Als dat onvoldoende wordt gevolgd, dan is er niet genoeg perspectief om verder te gaan met elkaar. De visie van de trainer verschilde te veel met wat de club voorschrijft."

Volgens Hamdi is het al vroeg in het seizoen misgegaan tussen beide partijen. "Twee maanden terug is het fout gegaan", blikt hij terug. "Kort voor de eerste wedstrijd van het seizoen is het technisch en tactisch fout gegaan. Het technisch hart en Ranko lagen niet op één lijn. Ranko is toen uit het technisch hart gestapt."

Het botste vooral tussen Rankovic en technisch manager Martin Jol, die in het technisch hart een belangrijke stem heeft. "Ranko koos al snel voor een ander pad. De trainer moet zich conformeren aan het meerjarenplan en dat deed hij niet. Hij trok zijn eigen plan en ondersteunde het plan dat we hebben met ADO niet. Ook was Martin Jol niet content met het inpassen van jonge talenten", zegt Hamdi.

Nieuwe trainer

Wie de nieuwe trainer wordt in de Hofstad, is nog niet bekend. Hamdi laat wel weten dat er iemand gezocht wordt met ervaring in de Eredivisie. Omroep West rept over Ruud Brood, maar ook daar wil de beleidsbepaler niets over zeggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen