Situatie Dordrecht blijft troosteloos na dubbelslag Plet

19 november 2020, 20:35

FC Dordrecht blijft maar in de hoek zitten waar de klappen vallen. Na het ontslag van trainer Harry van den Ham werd na eerder van De Graafschap donderdagavond ook verloren van Telstar (2-0), opnieuw zonder doelpunten. Zodoende staat de teller na dertien Eerste Divisie-duels op vijf schamele punten en acht doelpunten.

Toch had er wel meer ingezeten voor de ploeg van interim-coach Ben Kinds, die anders dan bij zijn debuut toen hij ontbrak vanwege een quarantaineverplichting wel aanwezig kon zijn bij het duel in Velsen. Aan het einde van het eerste bedrijf hadden De Schapenkoppen zelfs de overhand tegen Telstar, maar Gianni dos Santos ging één-op-één met Jasper Schendelaar voor zijn eigen kans in plaats van dat hij de bal breed legde, waardoor de goalie van de thuisploeg nog kon redden.

Waar de keeper van Telstar zich kon onderscheiden in positieve zin, deed Anthony Swolfs dat aan de andere kant negatief. Tegen zijn oude club ging de doelman tweemaal in de fout na een uur: eerst hield hij een afstandsschot dat naast zou gaan tegen, waarna Glynor Plet uit de rebound kon scoren. Twee minuten later zette de ervaren spits de goalie na een diepe bal op het verkeerde been, waarna hij simpel kon binnenschieten in de korte hoek: 2-0.

Daarmee was het duel gespeeld voor het geplaagde FC Dordrecht, dat nog wel voor een slotoffensief probeerde te zorgen. Coach Kinds – die halverwege zijn auto moest laten verplaatsen omdat die verkeerd stond geparkeerd – wisselde aanvallend, maar voor een aansluitingstreffer zorgde het niet. Zodoende blijft Dordt de troosteloze hekkensluiter van de Eerste Divisie met inmiddels zes nederlagen op rij, terwijl Telstar de periode van vier duels zonder zege heeft doorbroken.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen