Bosz: "Zege tegen Köln belangrijker dan winnen tegen Bayern"

18 december 2020, 14:17

Bij Bayer Leverkusen leeft men vol vertrouwen toe naar de clash tegen Bayern München. De ploeg van trainer Peter Bosz is de trotse koploper van de Bundesliga en verloor nog geen enkele competitiewedstrijd. Het topaffiche tegen de regerend kampioen van Duitsland brengt voor Bosz geen extra druk met zich mee.

Leverkusen verdedigt zaterdagavond een voorsprong van één punt op Bayern München, dat minder dominant is dan vorig seizoen. "Bayern blijft een topteam. Ze hebben één punt minder dan wij en winnen hun wedstrijden, ook al doen ze dat minder overtuigend dan vorig jaar", begon Bosz vrijdag op zijn persconferentie.

Hoewel Bosz de topper dolgraag wil winnen, kijkt hij ook verder. "Voor mij is het belangrijk dat spelers zich ontwikkelen. Dat doe je door middel van grote wedstrijden spelen, zoals de DFB Pokal-finale of de Europa League. De spelers doen daar ervaring op en groeien verder als speler en als team."

Wordt er zaterdag niet gewonnen, dan is er wat Bosz betreft geen man overboord. "Voor mij is de wedstrijd tegen FC Köln (0-4, red.)en de overwinning tegen zo'n team veel belangrijker dan morgen winnen tegen Bayern. Er zijn in het seizoen slechts twee wedstrijden tegen Bayern. Je komt veel vaker tegen teams als FC Köln."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen