Koeman gelooft na zege nog in landstitel voor FC Barcelona

14 december 2020, 09:36

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman gelooft nog in een landstitel voor zijn ploeg. Hoewel de Nederlander een horrorstart beleefde in La Liga en zijn elftal nog altijd negen verliespunten meer heeft dan Atlético, bezorgde de derde zege in de laatste vier La Liga-wedstrijden de oefenmeester weer enig vertrouwen. "Natuurlijk zijn we nog steeds een goede kandidaat."

Dat zei Koeman na de overwinning op Levante (1-0), die weliswaar uiterst moeizaam tot stand kwam, maar gezien het grote overwicht wel terecht was. "Maar alleen winnen telt momenteel, wat minder de manier waarop", zei de Nederlander, die aangaf dat zijn elftal alle resterende wedstrijden in 2020 moest winnen om nog in de titelstrijd te blijven. Dat ging tegen Cádiz al mis, toch hoeft dat volgens hem dus niet fataal te zijn.

"Als je 1-0 voorstaat, moet je die verdedigen, ook als je de wedstrijd gewoon onder controle hebt", verdedigde Koeman het inbrengen voor Samuel Umtiti voor Antoine Griezmann in de absolute slotfase. Eerder had hij met het inbrengen van Pedri voor Sergio Busquets wel aanvallend gewisseld. "Winnen was voor onze ploeg heel belangrijk en ik ben blij dat dat gelukt is."

Dat Lionel Messi het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam, zorgde voor blijdschap voor Koeman. "Hij heeft opnieuw bewezen dat hij beslissend is voor FC Barcelona", glimlachte Koeman, die door de zege weer aansluiting vindt bij de bovenste ploegen. Met een wedstrijd tegen koploper Real Sociedad is komende woensdag ook een zege nodig, weet hij. "Als we effectiever worden en onszelf blijven ontwikkelen, maken we nog altijd kans op de titel. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen." Dat Atlético Madrid verloor van Real Madrid afgelopen weekend, hielp de Catalanen ook.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen