Lewandowski leidt Bayern met dubbelslag naar finale WK

8 februari 2021, 20:59

Ook op het WK voor clubs is Robert Lewandowski niet te stoppen. De Poolse topspits van Bayern München was maandag in Qatar de grote man tegen het Egyptische Al-Ahly. Door twee doelpunten van de aanvalsleider won Bayern eenvoudig met 0-2 en plaatst het zich voor de finale van het toernooi in Qatar.

In Doha was eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal dat Bayern de betere ploeg was. De eerste twee kansen van de wedstrijd waren nog niet besteed aan Serge Gnabry en Thomas Müller, maar daarna was het wel raak. Na zeventien minuten maakte Lewandowski de 0-1 door de bal keurig in de hoek te deponeren. Bayern was veel sterker dan de Egyptische tegenstander, maar liet na om snel afstand te nemen van Al-Ahly. Met name in de eerste helft werden er vele mogelijkheden om zeep geholpen.

Ook in de tweede helft scoorde de regerend Champions League-winnaar lange tijd niet, maar desondanks had het weinig te duchten van de tegenstander. De beslissing viel uiteindelijk in de 85ste minuut. Lewandowski kopte prima binnen op aangeven van Leroy Sané, die als invaller een puike assist voor zijn rekening nam: 0-2.

Door de overwinning stoot Bayern door naar de finale op het WK voor clubs. De eindstrijd staat donderdagavond om 19.00 uur gepland in het Education City Stadium in Qatar. Het Mexicaanse Tigres is dan de tegenstander. Al-Ahly speelt woensdag tegen Palmeiras op het mondiale brons.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen