Ten Hag looft Gravenberch en Antony: "Weergaloos"

18 april 2021, 21:11

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer content met de bekerwinst van zijn ploeg. De oefenmeester vond dat zijn elftal weerbaarheid had getoond tegen Vitesse (2-1 winst) en had complimenten over voor doelpuntenmaker Ryan Gravenberch én de voortijdig gewisselde buitenspeler Antony. "Hij was weergaloos", loofde de oefenmeester over de gewisselde Braziliaan.

"Het is niet nodig geweest om te twijfelen aan Antony. Hij speelde thuis tegen AS Roma ook al geweldig", nam Ten Hag het op voor Antony, op wie wat kritiek kwam na de laatste weken. "Dat de goal dan niet valt, oké. Maar hij creëert vier kansen en had geweldige loopacties. Hij deed vandaag en ook in andere wedstrijden wat ik van hem gevraagd had."

Voor Gravenberch gold hetzelfde, legt de coach uit. "Hij stond hoog op het veld", verklapte Ten Hag een van zijn geheimen tegen Vitesse. "Dat is wat ik vooraf bedoelde: hij moet variabeler worden, weten waar de ruimtes liggen. Maar Gravenberch kan het allemaal", doelde hij op de uitvoering van de achttienjarige middenvelder, die de score opende. 

Lees ookGravenberch blij met eerste prijs: "Ik wil dolgraag bij Ajax blijven"

Mooi rijtje voor Ten Hag

Voor Ten Hag betekende zijn tweede beker met Ajax ook dat hij in een rijtje staat met Rinus Michels en Johan Cruijff. "Het is mooi om daar tussen te staan, maar ik ben vooral trots op de ploeg na donderdag. Een finale tegen een ploeg die fysiek heel sterk is, dan hebben we veel mentale kracht getoond", zei Ten Hag over de winst. "Veertig procent van de ploegen die donderdags en zondags spelen, verliest. Maar we hebben grote weerbaarheid getoond. Want donderdag was een grote teleurstelling."

Het enige wat Ten Hag zijn elftal kon verwijten, was dat het duel niet eerder beslist werd. "Want als je het overzicht houdt, Vitesse was na de 1-0 al rijp voor de 2-0 of 3-0. Maar we gingen veel te snel op zoek naar de eindpass en daardoor werd het een open wedstrijd. Dat wil je tegen Vitesse niet hebben." Toch kwam het nog goed en kon Ten Hag alweer zijn vierde prijs bijschrijven. "Wat prijzen betreft, ben ik onverzadigbaar. Als je die honger niet hebt, moet je stoppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen