Wat schrijven de Nederlandse kranten over de bekerfinale?

19 april 2021, 08:32

Ajax legde zondag beslag op de KNVB Beker door in de finale Vitesse met 2-1 te verslaan. Daarmee revancheerden de Amsterdammers zich enigszins voor de Europese uitschakeling van vorige week. De bekerwinst moet bovendien een opmaat naar meer zijn. FCUpdate.nl maakt een rondje langs de Nederlandse ochtendkranten.

De Telegraaf zag Ajax geschiedenis schrijven. 'Het elftal van Erik ten Hag werd vorig seizoen in de halve finale uitgeschakeld door FC Utrecht, maar wist de bekertitel van 2019 tóch te prolongeren', aldus de scribent.  'Doordat de eindstrijd van vorig seizoen tussen de Utrechters en Feyenoord nooit werd gespeeld en Ajax in De Kuip nu Vitesse verschalkte: 2-1.'

Ajax was donderdag nog in de race voor drie prijzen, maar werd toen in de Europa League uitgeschakeld door AS Roma. 'Bij het mislopen van de beker zou 'slechts' de zo goed als zekere landstitel resteren. Het kampioenschap, dat de pijler is onder de Ajax-begroting en met de sterkste selectie van Nederland (onterecht) als vanzelfsprekend wordt gezien.'

'De blijdschap na de late zege op Vitesse moet het startschot vormen van een feestweek', schrijft het Algemeen Dagblad. 'Ajax vloog in drie dagen van ontgoocheling en berusting in Rome naar opluchting en extase in Rotterdam. Dat contrast werd misschien wel het best geïllustreerd door Ryan Gravenberch. Droop hij na het Europese debacle onmiddellijk met de kin tegen de borst af naar de catacomben van Stadio Olimpico, gisteren stond hij in de middencirkel van de Kuip te hossen met Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Een dag nadat Frenkie de Jong beslissend was geweest in de Spaanse bekerfinale, deed zijn opvolger bij Ajax hetzelfde in de Nederlandse eindstrijd.'

De Volkskrant zag een rommelige finale. 'Met veel balverlies, veel overtredingen ook, soms grof van aard. Ook dat is het gevolg van de aanpak van Vitesse, dat tegenstanders ontregelt in de 3-5-2-opstelling van trainer Thomas Letsch.' Het publiek werd node gemist. 'Alleen het volk ontbrak voor de totale ervaring, voor die heerlijke sfeer van zo'n finale, het geluksgevoel van zo'n dag, met een muur van supporters van beide ploegen achter de doelen, met neutralen op de lange zijden. Maar er was in elk geval een eindstrijd, in tegenstelling tot vorig seizoen. Een spannende wedstrijd bovendien waarin de verrassing lang op de loer lag.'

Een grote verrassing zat er zondag niet in, aldus Trouw. 'De vooraf verwachte gezagsverhouding tussen Vitesse en Ajax kwam op het veld terug en uiteindelijk ook in de score. De Amsterdammers spoelden er de kater van de uitschakeling in de Europa League een beetje mee weg. Grootse vorm was niet nodig om beter te zijn dan Vitesse. Ajax was gevaarlijker en vooral in de tweede helft fitter, ondanks de trip naar Rome.'

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen