Koeman mist vertrouwen en communicatie bij clubleiding

21 mei 2021, 15:51   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 15:59

Ronald Koeman ging vrijdag op zijn laatste persconferentie van het seizoen in op zijn toekomst bij FC Barcelona. De trainer is onder druk komen te staan nadat zijn ploeg de kans op de titel in het slot van de competitie verspeelde. Na een gesprek met preses Joan Laporta na de laatste wedstrijd van het seizoen zal duidelijk worden of Koeman ook volgend seizoen de kans krijgt.

"Ik weet echt nog niet of ik doorga", begon Koeman op de persconferentie, geciteerd door het Spaanse Marca. "We hebben afgesproken om aan het einde van het seizoen te praten. Dat doen we morgen, als de laatste wedstrijd (Eibar-uit, red.) gespeeld is. Ik wil mijn contract graag uitzitten, maar het is aan de president. We gaan in gesprek en dan zien we het wel."

Koeman snapt dat er vraagtekens bij zijn functioneren worden gezet, maar is ook kritisch op de manier waarop het bestuur daarmee is omgegaan. "Tijdens het laatste deel van het seizoen heb ik niet altijd het vertrouwen van de club gevoeld. Ik begrijp dat er twijfels zijn over de resultaten en ik begrijp dat er veranderingen moeten worden doorgevoerd om succes te boeken. Dat is prima, maar je moet wel communiceren."

Hoewel Koeman de verantwoordelijkheid op zich nam voor de slechte resultaten, gaf hij aan nooit spijt te hebben gehad van zijn keuze voor Barça. "Mijn droom is altijd geweest om ooit Barcelona te kunnen trainen. Ik weet dat de druk hier hoog is en dat accepteer ik. Soms denk ik dat je hier meer kritiek krijgt als trainer dan in andere landen. Ik vind het wat respectloos, maar ik accepteer het. Ik kan er niets aan veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen