Mühren verrast vriend en vijand met keuze voor nieuwe club

29 mei 2021, 08:40
Foto: © ProShots

Robert Mühren heeft duidelijkheid gegeven over zijn toekomst. Waar meerdere clubs uit de Eredivisie hem wilden inlijven, kiest de 32-jarige doelpuntenmachine ervoor om in de Eerste Divisie actief te blijven. Mühren keert terug naar zijn oude club FC Volendam, waar hij een contract voor drie seizoenen tekent.

Mühren reeg de afgelopen twee seizoenen de doelpunten aaneen in dienst van SC Cambuur. Mede door zijn inbreng kroonden de Leeuwarders zich in april tot kampioen van de Eerste Divisie. Cambuur wilde Mühren, in het geel-blauw liefst 64 keer trefzeker in 66 wedstrijden, meenemen naar de Eredivisie, maar de goaltjesdief volgt zijn hart en keert terug naar de club waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette.

Volendam trekt Mühren transfervrij aan. Cambuur huurde de spits de afgelopen twee seizoenen van Zulte Waregem en in België beschikte hij over een aflopende verbintenis. "Robert behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn keuze voor het oranje-zwart is een prachtig voorbeeld van de spreekwoordelijke ronde cirkel; een succesvol uitgevlogen Volendams icoon laat zijn clubhart spreken en keert terug op het oude nest", aldus technisch directeur Jasper van Leeuwen.

Er is een lang proces voorafgegaan aan de terugkeer van Mühren. "In de zomer van 2019 waren er al contacten over een mogelijke terugkeer van Robert. Dat hebben we toen niet gedaan en dat bleek een foute inschatting, een gemiste kans", blikt Van Leeuwen terug. "Tijdens de vorige zomer hebben Wim en ik een heel goed en fijn gesprek gehad met Robert en zijn zaakwaarnemer,maar hij had toen nog 'unfinished business' in Leeuwarden. Dat begrepen wij heel goed en die loyaliteit siert hen. De relatie tussen betrokkenen is uitstekend gebleven. Nu is de tijd wél rijp en in alle eerlijkheid zijn wij als club nu ook een stuk verder en rijper. Ik denk dat ik namens zeer velen spreek als ik zeg dat we hier enorm blij mee zijn."

Twee keer eerder viste Volendam achter het net bij Mühren. "Maar drie keer is scheepsrecht. Ik ben enorm blij dat ik de komende drie jaar in het shirt van FC Volendam mag spelen. De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet voor mij ook na mijn actieve carrière een mooie rol binnen de club. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Wim Jonk en ga er alles aan doen om de komende drie jaren iets moois neer te zetten met FC Volendam."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen