Achtklapper voor Curaçao, Menzo afgemaakt met Aruba

6 juni 2021, 08:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Curaçao heeft zonder de afwezige bondscoach Guus Hiddink in de nacht van zaterdag op zondag geïmponeerd in de WK-kwalifcatiewedstijd tegen de Britse Maagdeneilanden. De ploeg met interim-coach Patrick Kluivert, die vanwege Hiddink's coronabesmetting en de nasleep daarvan op de bank plaatsnam, won met liefst 0-8.

Dat deed het met een hoop 'Nederlandse' inrbeng. Brandley Kuwas nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening en ook voormalig Eredivisie-spelers Michaël Maria (2x), Leandro Bacuna, Charlison Benschop (2x) en Kenji Gorré (2x) kwam het op scoreformulier tegen de hekkensluiter uit Groep C van de WK-kwalificatie in de Concacaf.

De Britse Maagdeneilanden staan na vier wedstrijden op nul doelpunten voor en negentien tegengoals, waardoor de mega-uitslag voor Curaçao wel enigszins te verklaren is. Komende woensdag treft het met Guatemala de nummer twee uit de poule, dat net als Curaçao na drie duels negen punten heeft verzameld en bovendien hetzelfde doelsaldo (+14) heeft. Dat wordt cruciaal om de eerste horde richting het WK definitief te passeren.

ArubaCanada 0-7

Dat geldt ook voor Suriname, dat woensdag Canada treft. De Canadezen verkeren in prima vorm, want wonnen in de nacht van zaterdag op zondag met liefst 0-7 van het elftal van Stanley Menzo, met onder andere Fernando Lewis, Joshua John en Darryl Bäly aan de aftrap. Halverwege was de score nog beperkt met 0-2, maar toen in de tweede helft Bayern-ster Alphonso Davies en Lille-aanvaller Jonathan David binnen de lijnen kwamen, liep de score mede door goals van dat duo nog flink op.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen