FC Groningen wint strijd om handtekening Sverko (23)

18 juni 2021, 16:25

FC Groningen heeft de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Groningers melden vrijdagmiddag via de officiële kanalen dat Marin Sverko (rechts op foto) de komende jaren is te bewonderen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De 23-jarige Kroatische verdediger heeft zich voor drie seizoenen, met een optie voor een extra jaar, verbonden aan Groningen.

Sverko komt over van FC Saarbrücken, waar hij beschikte over een contract dat nog één seizoen doorliep. De verdediger kwam in het verleden ook uit voor Karlsruher SC, FSV Mainz 05 en Sonnenhof Grossaspach. Namens Saarbrücken speelde Sverko het afgelopen seizoen 24 wedstrijden in de 3. Bundesliga, het derde niveau van Duitsland.

In de strijd om de handtekening van Sverko ondervond Groningen veel concurrentie, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen. "We hebben hem intensief gevolgd en veel geïnvesteerd om hem voor FC Groningen te laten kiezen. Marin was onder de indruk van onze faciliteiten en gelooft in onze aanpak en het plan dat we met hem hebben. Hij kiest bewust voor groei en ontwikkeling."

Sverko is volgens Fledderus 'een jonge sterke verdediger, met opbouwende kwaliteiten en een behoorlijke snelheid'. "Marin heeft zich het afgelopen seizoen sterk ontwikkeld en wij hebben hem al die tijd al in het vizier gehad", aldus de technisch directeur. "We zijn ontzettend blij dat hij voor onze club en onze visie heeft gekozen, want het is niet eenvoudig een linksbenige centrale verdediger te vinden binnen de mogelijkheden van FC Groningen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen