"Veerman heeft overal schijt aan, daarom is hij zo goed"

21 juli 2021, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joey Veerman is onomstreden bij sc Heerenveen, maar het is de vraag of hij daar aan het einde van de transferperiode nog altijd onder contract staat. De interesse in de middenvelder neemt steeds verder toe. Hellas Verona en Rangers FC worden al genoemd.

Voetballend is Veerman geweldig, maar er zijn twijfels over de Volendammer. Leeft hij wel genoeg voor de sport? Voormalig trainer Robert Molenaar is duidelijk in het Noordhollands Dagblad: "Zijn fitheid en gewicht waren in de jeugd wel een 'dingetje', maar zelf heb ik er nooit klachten over gehad. Er zijn in Volendam voldoende voorwaarden voor een talentvolle voetballer om te stranden. Ik denk dat Joey op het juiste moment de goede mensen is tegengekomen. Het voetbal heeft gewonnen van andere verleidingen."

Molenaar prijst juist de mentale kracht van Veerman, die weinig tijd nodig had om het publiek in het Abe Lenstra stadion op de banken te krijgen. "Hij heeft bij Heerenveen bewezen dat hij zich razendsnel kan aanpassen aan een hoger niveau'', aldus de voormalig trainer van FC Volendam. "Toen hij aansloot uit de jeugd werd gezegd dat hij alles op één tempo deed, maar hij kan echt wel versnellen. Dat komt omdat zijn aanname van de bal buitengewoon goed is. Technisch heeft Joey veel in huis en tactisch kijkt hij verder dan zijn neus lang is. Zijn grootste kwaliteit is echter dat hij in een volle Kuip speelt alsof hij op een pleintje in Volendam voetbalt."

Jeugdvriend Marco Tol beaamt dat. "Hij heeft overal schijt aan, daarom is hij zo goed", aldus de verdediger van SC Cambuur. Hij stelt dat het niet altijd makkelijk is om met de technicus samen te spelen: "Joey weet heel goed wat hij zelf fout doet, Maar hij flapt het er ook uit als een ander het fout doet. Soms is dat niet leuk, maar daar moet je tegen kunnen. De eerste keer als je iets fout doet, kijkt hij je met een bepaalde blik aan, de tweede keer krijg je hem. Of dat andersom ook kan? Dat denk ik wel, maar je krijgt er de kans nooit toe. Joey is het meest kritisch op zichzelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen