Celtic haalt flink uit en geeft opnieuw signaal af naar AZ

21 augustus 2021, 20:08

Het gaat een hels karwei worden voor AZ om de groepsfase van de Europa League nog te halen. Zoveel was al duidelijk na de 2-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Celtic, maar zaterdag werd dat door de Schotten nog maar eens onderstreept. Tegen St. Mirren zette de ploeg een monsterscore van 6-0 neer.

"In Alkmaar moeten we er volgende week voor zorgen dat we wel die eerste goal maken, dan wordt het nog spannend", zei AZ-trainer Pascal Jansen na de 2-0 nederlaag tegen Celtic. Toch bood de derde competitiewedstrijd van de Europese tegenstander weinig hoop voor Jansens ploeg. Liel Albada zette Celtic na een kwartier op een 1-0 voorsprong, waarna St. Mirren twee minuten later ook nog eens met tien man kwam te staan.

Vanaf dat moment ging het hard. Eerst tekende Albada voor zijn tweede van de middag, waarna David Turnbull - goed voor een assist tegen AZ - de hoofdrol opeiste. Voor rust scoorde hij nog twee keer en in de 84e minuut maakte hij zijn hattrick compleet. Tussendoor had ook Odsonne Edouard nog een doelpunt meegepikt.

Terwijl AZ dit weekend vrij is, juist vanwege het tweeluik tegen Celtic, denderden de Schotten dus vrolijk door. Donderdagavond om 20:15 uur gaan de Alkmaarders voor hun laatste kans op Europa League-voetbal. Lukt dat niet, dan zal de ploeg in de groepsfase van de Conference League instromen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen