SC Heerenveen overtuigt niet, maar wint opnieuw seizoensopener

13 augustus 2021, 21:56

SC Heerenveen heeft vrijdagavond tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen nipt gewonnen van Go Ahead Eagles (0-1). Vooral in de tweede helft drong de promovendus vaak aan, maar het kwam de vroege tegentreffer niet meer te boven. Heerenveen haalt opgelucht adem nu de eerste drie punten van het seizoen binnen zijn.

Vorig seizoen werd Go Ahead Eagles tweede in de Eerste Divisie, waardoor ze na vier jaar afwezigheid weer terug zijn op het hoogste niveau. Sterkhouders Sam Beukema en Jay Gorter vertrokken al snel naar respectievelijk AZ en Ajax, waardoor de verdediging een aardige klap te verwerken kreeg. Met Warner Hahn moet dit gat worden gedicht. Hij begon dan ook in de basis, maar moest in de openingsfase al direct vissen. Een schot van Tibor Halilovic werd zodanig van richting veranderd dat Hahn kansloos achterbleef. Niet het mooiste eerste doelpunt van het seizoen, maar het leverde wel een verdiende 0-1 voorsprong op.

Go Ahead Eagles kwam veel dreigender de kleedkamers uit, maar ging niet zorgvuldig om met de kansen die het kreeg. Zo eindigde een schot van de spits, Isac Lidberg, op de parkeerplaats. Vooral via de linkerflank kwam Go Ahead Eagles er met Bas Kuipers een paar keer gevaarlijk uit, maar viel de bal telkens net niet goed. Heerenveen riep in deze fase eigenlijk de problemen over zichzelf af, maar incasseerde uiteindelijk geen tegendoelpunt.

De wissels die er daarna bij de thuisploeg werden doorgevoerd, betekende veel voor de wedstrijd. Marc Cardona en Giannis-Foivos Botos brachten veel dreiging met zich mee bij de thuisploeg en losten beiden gevaarlijke schoten af op het doel van Erwin Mulder, waarbij Cardona zelfs de onderkant van de lat raakte. In de absolute slotfase was de thuisploeg weer dichtbij, maar gooide heel de verdediging van Heerenveen zich voor de bal. Ook het mee opkomen van doelman Hahn mocht niet baten voor Kowet.

Al met al zal er na het laatste fluitsignaal dus vooral opluchting zijn bij SC Heerenveen, dat net als vorig seizoen de seizoensopener dus winnend afsloot (toen 2-0 tegen Willem II met Lukas Woudenberg als eerste doelpuntenmaker). Go Ahead Eagles verdiende op basis van de tweede helft zeker een gelijkspel, maar moet zich neerleggen bij een nipte verliespartij bij de rentree in de Eredivisie. 

Opstellingen en beoordelingen

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 6, Mats Deijl 5.5, Gerrit Nauber 6, Justin Bakker 5.5, Bas Kuipers 6, Boyd Lucassen 5, Luuk Brouwers 5 (67. Giannis-Foivos Botos 6), Martijn Berden 5.5 (67. Marc Cardona 6.5), Philippe Rommens 6, Ragnar Oratmangoen 5 (73. Ogeschika Heil -), Isac Lidberg 3.5 (73. Jacob Mulenga -)

sc Heerenveen: Erwin Mulder 7, Milan van Ewijk 6, Sven van Beek 6, Ibrahim Dresevic 6.5, Rami Kaib 6, Rodney Kongolo 6, Tibor Halilovic 6.5 (73. Siem de Jong -), Joey Veerman 7, Mitchell van Bergen 6, Henk Veerman 5.5 (88. Rami Hajal -), Arjen van der Heide 5.5 (68' Filip Stevanovic 5.5)

Man of the match: Joey Veerman

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen