Jansen over matige AZ-start: "Genoeg te finetunen"

17 september 2021, 18:20

Het AZ van Pascal Jansen gaat dit weekend tegen Heracles Almelo op zoek naar wat pas de tweede overwinning van het seizoen moet worden. De trainer concludeerde dat de Alkmaarders nog te veel wedstrijden niet over de streep trekken. Ook in de Conference League-ontmoeting met het Deense Randers FC slaagde het daar niet in.

"We hadden al snel een paar behoorlijke kansen en we zaten er goed in", blikte Jansen terug op het 2-2 gelijkspel in dat duel. "Na de 1-2 leek het wachten op onze derde goal, maar als die niet valt, mag Randers blijven hopen. Helaas maakten ze daar ook gebruik van. Dat rekenen we onszelf aan, want we hebben voldoende mogelijkheden gehad om onszelf te belonen", werd de trainer geciteerd op de clubwebsite

Met die laatste opmerking stipte Jansen een belangrijk verbeterpunt aan. Niet alleen tegen Randers, maar ook in eerdere wedstrijden werden er te veel kansen gemist. "Op het duel met RKC (1-0 verlies, red.) na lieten we in alle wedstrijden goed veldspel zien, hadden we een prima aandeel en kregen we genoeg kansen. Maar de volle buit blijft nog te vaak uit."

"Er is een aantal dingen die wij echt nog beter voor elkaar moeten hebben", concludeerde Jansen, die onder meer doelde op de twee tegendoelpunten tegen Randers, die beiden uit standaardsituaties vielen. "Daar stonden wij twee keer niet goed. We geloven in wat we doen, maar het is wel weer gebleken dat wij nog niet klaar zijn. Er valt voor ons nog genoeg te finetunen."

Fitheid

Wat voor AZ in ieder geval geen probleem is, is de fitheid van de ploeg. Ondanks het dubbele programma blijven blessures vooralsnog uit. "Dat ziet er goed uit. Diep respect voor de spelers in hoe professioneel zij omgaan met hun lichaam en op ieder detail letten om zondag weer topfit aan de aftrap te verschijnen."

Ook dit weekend lijkt Jansen weer over zijn volledige selectie te kunnen beschikken, al houdt hij een kleine slag om de arm. "Het is altijd afwachten in een Europese week. Sommige jongens spelen vanavond nog een wedstrijd met Jong AZ en zaterdag staat de laatste training op de rol. Daarna maken we de balans op."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen