AZ-directeur Eenhoorn: "Nu mag binnen ineens wel en buiten niet"

18 november 2021, 16:47

AZ-directeur Robert Eenhoorn zet zijn vraagtekens bij het besluit van het kabinet om toeschouwers de komende drie weken uit de voetbalstadions te weren.

De beleidsbepaler van de Alkmaarders is van mening dat de maatregelen vanuit Den Haag haaks staan op wat eerder altijd is gezegd, namelijk dat het coronavirus zich in de buitenlucht minder makkelijk verplaatst dan binnen. "Ik kijk naar de feiten", begint Eenhoorn tegenover het Noordhollands Dagblad. "We hebben in de voetbalstadions gewerkt met QR-codes, met testen voor toegang, met fieldlabs. Er is geen informatie waaruit blijkt dat de voetbalwedstrijden brandhaarden zijn."

De directeur vervolgt: "Ik zou zeggen: we hadden het goed op orde. De overheid heeft toch besloten dat de stadions leeg blijven en zal daar argumenten voor hebben. We hebben ons te schikken, maar wat wel gek is: 'buiten' was altijd beter dan 'binnen'. Nu mag 'binnen' wel en 'buiten' niet. Dat vind ik best lastig te volgen."

Lees ook: Go Ahead-voorzitter doet oproep aan fans: "Naar het café"

AZ is overigens een van de clubs die het hardst geraakt wordt door de maatregel. De Alkmaarders zouden in drie weken twee keer thuis spelen, te beginnen zaterdag tegen promovendus NEC. "Wanneer je alles op een rijtje zet, dan staan wij inderdaad behoorlijk onderaan wat betreft het doorgaan van wedstrijden voor eigen publiek in de coronaperiode. Misschien wel helemáál onderaan. Dat is natuurlijk uit overmacht ontstaan, maar het is wel een feit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen