AS Roma legt al na 55 seconden basis voor ruime zege bij Atalanta

18 december 2021, 16:55

AS Roma heeft in de Serie A de topper op bezoek bij Atalanta Bergamo met 1-4 gewonnen. De ploeg van coach José Mourinho legde daar al binnen de minuut de basis voor, dankzij een razendsnel openingsdoelpunt van Tammy Abraham.

De rappe oud-spits van Chelsea had om precies te zijn vijfenvijftig seconden nodig om de score te openen. De Engelse aanvaller werd diepgestuurd en kon - ondanks dat de Atalanta-verdediging hem probeerde af te stoppen - via de stuit de 0-1 maken. Bij Atalanta verschenen Hans Hateboer en Marten de Roon aan de aftrap, de in goede vorm verkerende Teun Koopmeiners bleef op de bank.

Nog binnen het half uur verdubbelden de bezoekers de marge: Nicolo Zaniolo maakte uit een fraai uitgespeelde counter zijn tweede van het seizoen voor de Romeinen. Op slag van rust kwam Atalanta via een eigen doelpunt van Bryan Cristante weer terug in de wedstrijd. Een rake inzet van voormalig Manchester United-verdediger Chris Smalling besliste het duel echter een kleine twintig minuten voor tijd. De tweede treffer van Abraham, kort voor tijd, maakte het Roma-feestje helemaal compleet.

Lees ook: Opmerkelijke boete Mourinho wegens 'ironisch' gedrag

Door de nederlaag, geeft Atalanta Napoli de kans om bij winst op AC Milan weer langszij te komen. Die ploegen staan morgen in een hoogstwaarschijnlijk kolkend San Siro tegenover elkaar. AS Roma kan door de driepunter omhoog blijven kijken, al is de achterstand op nummer vier Napoli behoorlijk: vijf punten en dus een wedstrijd meer gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen