Stuntamateurs dolblij: "Schakel nu liever Ajax uit dan Feyenoord"

14 december 2021, 22:10   Bijgewerkt: 14 december 2021, 22:16

Jean-Paul van Leeuwen heeft de fraaiste prestatie in zijn carrière genoteerd. Met Tweede Divisionist Excelsior Maassluis schakelde hij Keuken Kampioen Divisie-titelkandidaat FC Emmen uit: het werd 0-1 voor de bezoekers. Het zorgde voor een feeststemming bij de amateurs, die bijna 300 kilometer in de bus zaten voor de clash in Drenthe.

"Je speelt tegen de top van de Keuken Kampioen Divisie, dan weet je dat je aan de bak moet", vertelde Van Leeuwen na afloop voor de camera van ESPN. "Dit is uniek. We zijn niet vaak verder gekomen dan deze ronde, terwijl dit al mijn twaalfde seizoen is bij Excelsior Maassluis. Dit is dan natuurlijk wel heel erg lekker", aldus de sluitpost, die zijn ploeg met veel reddingen op de been hield.

Excelsior Maassluis gaat dus in de koker voor de achtste finales van het bekertoernooi. Wie hij nu het liefst tegenkomt? "Ik schakel liever Ajax uit dan Feyenoord", grapte hij voor de camera. Van Leeuwen speelde zelf in de jeugd van de Rotterdamse amateurtak, maar slaagde er niet in om door te breken bij de profs.

Van Leeuwen baalde dat hij niet kon spelen voor publiek. "Ik hoop dat tijdens de volgende ronde van het bekertoernooi de stadions weer vol mogen. Het is jammer dat ze er vandaag niet konden zijn. Het is een behoorlijk eind, maar ik denk dat er best wat publiek was gekomen. Voor ons rest nu een feestje in de bus, met wat kratjes bier. Morgenochtend moet ik om 7 uur weer werken, dus de kans bestaat dat ik in één keer doorga", glimlachte de keeper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen