Ajax kan hoop op Bergwijn laten varen: "Spurs is ook niet gek"

20 januari 2022, 16:42

Ajax kan verder kijken in de zoektocht naar een breedteversterking voor de vleugels. De pijlen waren gericht op Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn, maar de kans dat hij nog komt, is inmiddels nihil. Dat concludeerde althans clubwatcher Freek Jansen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

Tottenham had sowieso besloten hoog in de boom te gaan zitten als het ging om de interesse van Ajax in Bergwijn, en zal na woensdagavond alleen maar standvastiger zijn geworden. Toen draaide Bergwijn met twee goals in blessuretijd een 2-1 achterstand tegen Leicester City hoogstpersoonlijk om in een 2-3 overwinning. De aanvaller oogstte veel lof met zijn optreden. 

Lees ook: Bergwijn oogst lof: 'Zelden zullen we nog zoiets zien'

Daarmee zijn de kansen voor Ajax flink kleiner geworden, verwacht Jansen. "Zo opportunistisch is de voetballerij. Bij Spurs zijn ze ook niet gek. Hij heeft gisteren letterlijk in zijn eentje voor drie punten gezorgd, waarom zouden ze dan nu haast maken om hem te verkopen? Dan zou hij het zelf moeten forceren, maar dat gaat hij ook niet doen. Hij ook gemerkt was gisteren voor zijn eigen perspectief kan betekenen."

Dat alles terwijl de komst van Bergwijn een week geleden nog heel dichtbij leek. "Toen kreeg ik de informatie dat het zeker rond ging komen. De afgelopen dagen leek het al steeds meer een spel van lange adem te worden. Ze hebben meerdere aanbiedingen gehad en allemaal afgewezen, maar tegelijkertijd wel de indruk gewekt dat er te praten viel. Nu merk je dat het een heel lastig verhaal gaat worden. Zo gaat dat nu eenmaal."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen