Deuk in imago Heracles: "Dat krijg je niet zomaar hersteld"

17 januari 2022, 22:51   Bijgewerkt: 17 januari 2022, 23:55

De rentree van Rai Vloet blijft de gemoederen bezighouden. De aanvallende middenvelder keerde afgelopen weekend terug op het veld, twee maanden na zijn betrokkenheid bij een ongeluk waarbij een vierjarige jongen om het leven kwam. Imagodeskundige Zabeth van Veen zet haar vraagtekens bij de aanpak van Heracles Almelo.

Vloet kwam zaterdag tegen NEC (0-0) ruim twintig minuten in actie nadat hij eerder in de week bij de selectie van trainer Frank Wormuth was aangesloten. Het leidde tot woedende reacties, ook bij de achterban van Heracles. "Als zelfs je eigen supporters zich zo stevig uitlaten, dan heb je wel een probleem. De clubleiding van Heracles heeft totaal onderschat wat voor emoties er zouden loskomen", stelt Van Veen in De Telegraaf.

Heracles gaf vorige week aan dat Vloet voorlopig nog geen wedstrijden zou spelen, maar een aantal dagen later kwam de speler desalniettemin in actie. "Door hem alsnog meteen te laten spelen, kregen mensen het gevoel dat het er een beetje doorheen werd gedrukt. Dat heeft extra verontwaardiging gewekt", aldus Van Veen. "De club zegt dat ze de speler willen helpen, omdat hij een tweede kans verdient. Als werkgever heeft Heracles ook een verantwoordelijkheid voor de speler, maar vanuit het oogpunt van imago was het verstandiger geweest als de club had besloten om de speler niet in te zetten in wedstrijden tot de rechtszaak was geweest."

Lees ookFans Heracles eisen gesprek over Vloet: 'Schandelijk'

Door Vloet snel zijn rentree te laten maken, wekt Heracles volgens Van Veen de indruk dat het belang van het gezin dat het kind is kwijtgeraakt minder zwaar weegt dan de sportieve en financiële belangen. "Daarmee is er ook een link met alles wat er nu gaande is rond The Voice, want ook daar hebben financiële belangen voorrang gekregen op die van de deelnemers."

Van Veen denkt dat de situatie Heracles zal blijven achtervolgen. "De deuk in het imago die Heracles hiermee heeft opgelopen, krijg je niet zomaar hersteld. Het beste zou zijn om als club eerlijk toe te geven dat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt en daarvoor je excuses te maken. Ik vind het wel goed dat Heracles direct met de supporters is gaan praten om uit te leggen waarom ze Vloet weer hebben laten spelen, zodat dit niet doorettert in de achterban."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen