KNVB neemt besluit over uitspelen amateurcompetities

28 januari 2022, 14:03   Bijgewerkt: 28 januari 2022, 14:13

De KNVB heeft bekendgemaakt hoe het vervolg van het seizoen in het amateurvoetbal eruit komt te zien. De competities in zowel de A- als B-categorie worden, inclusief nacompetitie, volledig afgerond.

In het weekend van 5 en 6 februari gaat de bal weer rollen. Dan zullen de eerste inhaalwedstrijden worden gespeeld. Halverwege maart gaat de tweede seizoenshelft van start. Het reguliere seizoen eindigt in de eerste week van juni. Daarna volgen nog de play-offs, die tot eind juni duren.

'Het gekozen scenario is positief ingestoken waarbij bewust een risico wordt genomen, net zoals in de andere sectoren in de samenleving gebeurt. Bij nieuwe of onvoorziene ontwikkelingen die het beoogde verloop van de competities in gevaar brengen, kan het bestuur alsnog ingrijpen, aldus de KNVB. 'Het hoofddoel is en blijft om de competitie uit te spelen en de wens is om deze niet te veel op de schop gooien. De afgelopen twee seizoenen zat dat er vanwege corona niet in en dat maakt promotie/degradatie nu extra belangrijk om alle teams weer op het juiste niveau in te kunnen delen.'

Het risico dat wedstrijden niet kunnen worden gespeeld door coronabesmettingen, is volgens de bond met een aantal regels enigszins ingeperkt. 'Zo mag een team in de categorie A na overleg met de KNVB maximaal eenmaal uitstel aanvragen vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel vanwege corona wordt door de KNVB beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen