Balende winteraanwinst Verrips meldt zich ziek bij Fortuna Sittard

22 februari 2022, 21:30

Fortuna Sittard-keeper Michael Verrips (25) is bijzonder ongelukkig met zijn plek op de reservebank. De goalie werd in de winterstop gehaald door de Limburgers, maar kreeg na twee duels een coronabesmetting. Vervolgens koos trainer Sjors Ultee weer voor Yanick van Osch, die na een goed optreden zijn basisplek behield. Concurrent Verrips baalt daar behoorlijk van, zo laat zijn management weten.

Volgens zaakwaarnemer Menno Groenveld is de keuze van Ultee tegen de afspraken in die afgelopen winter zijn gemaakt. "Michael is gekomen als eerste doelman. Daarom zijn we naar Fortuna gekomen. Om minuten te maken en te werken aan zijn ontwikkeling", aldus de belangenbehartiger van de inmiddels tweede keeper van Fortuna Sittard tegenover Voetbal International.

Dinsdag (vandaag) meldde Verrips zich ook nog eens ziek, maar dat heeft volgens zijn zaakwaarnemer niets met de huidige situatie te maken. Wel erkent Groenveld dat de goalie behoorlijk baalt van de situatie. "Met alle respect naar Van Osch toe: voor ons is dit moeilijk te accepteren, want het staat haaks op de afspraken die zijn gemaakt in januari. We hadden meerdere opties, maar project Fortuna was voor ons op dat moment het meest overtuigend."

Lees ookOnbegrip over besluit van Ultee: "Twee keer heeft meegetraind"

Desondanks benadrukt de manager van de goalie dat zijn pupil er alles aan blijft doen om Fortuna Sittard in de Eredivisie te houden. Technisch manager Sjoerd Ars snapt de teleurstelling bij Verrips, maar legt tegenover het weekblad uit dat dit een gevolg is van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Twee clean sheets, een ploeg die het goed doet: dan is topsport hard", aldus Ars, die wel benadrukt dat Fortuna Sittard blij is met de doelman.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen