Degradatiestress Heerenveen? "Komende duels misschien cruciaal"

28 februari 2022, 10:01

Ole Tobiasen vreest serieus voor degradatie met zijn ploeg SC Heerenveen. De Friezen startten nog redelijk aan het seizoen, maar pakten in 2022 nog geen punt en zien de degradatiestreep daardoor steeds dichterbij komen. Volgens Tobiasen gaat zijn ploeg daarom een cruciale fase tegemoet.

De problemen stapelen zich op voor Heerenveen, dat serieus rekening moet gaan houden met strijden tegen degradatie. De komende twee wedstrijden gaan er daarom om spannen: Heerenveen neemt het daarin op tegen directe concurrenten Willem II en RKC Waalwijk. "Cruciale wedstrijden? Misschien wel, ja", aldus Tobiasen. "De komende duels moeten we gaan winnen", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant.

Tobiasen vond dat Heerenveen dit weekend terecht verloor van FC Utrecht, dat met 1-2 van het veld stapte. "Je maakt zelf de kansen niet af en geeft de doelpunten makkelijk weg. De eerste tegengoal was een fout van Erwin Mulder, de tweede kwam uit een corner. Vlak voor de 0-1 hadden we via Amin Sarr op voorsprong moeten komen. Ik heb niks aan te merken over de strijd en vechtlust van de jongens."

Heerenveen verloor zeven wedstrijden op rij en is daardoor afgezakt naar de dertiende plaats. Nummer zestien Fortuna Sittard heeft nog slechts zes punten minder dan de Friese formatie van interim-coach Tobiasen, die het stokje overnam van de ontslagen Johnny Jansen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen