FC Barcelona neemt geen risico: Memphis mist duel met Napoli

14 februari 2022, 14:30

Memphis Depay komt donderdag niet in actie voor FC Barcelona in het Europa League-duel met Napoli, zo meldt Mundo Deportivo. Xavi wil geen risico nemen met de Nederlandse aanvaller, die door fysieke klachten de afgelopen twee maanden amper in actie is gekomen.

Xavi sprak afgelopen week in aanloop naar het duel met Espanyol de verwachting uit dat hij Memphis snel weer zou kunnen inzetten. "Memphis heeft een kleine terugval gekregen, maar zit in principe volgende week weer bij de groep", zei de trainer van Barcelona. Mogelijk kan Memphis komend weekend tegen Valencia weer in actie komen, maar de wedstrijd tegen Napoli komt net wat te vroeg voor hem.

Memphis raakte begin december in het Champions League-duel met Bayern München (3-0 verlies) geblesseerd en kwam sindsdien nauwelijks meer in actie. In januari deed hij als invaller twee keer mee, waarna hij weer in de lappenmand belandde. Om het risico op een nieuwe terugval te beperken, wordt Memphis nu rustig gebracht.

Barcelona speelt donderdag de eerste wedstrijd van het tweeluik met Napoli in de play-offs van de Europa League. Over een week spelen de clubs de return in Italië. De winnaar van de dubbele ontmoeting plaatst zich voor de achtste finale van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen