Go Ahead schrijft historie met stunt: "Dit is een sprookje"

28 februari 2022, 10:55

Go Ahead Eagles zorgde zondagmiddag voor de grootste stunt van het seizoen door koploper Ajax verdiend met 2-1 te verslaan. De Deventenaren maakten daarmee op weergaloze wijze een eind aan de belabberde reeks. De spelersgroep van Go Ahead kon het zelf na afloop nog amper geloven.

Go Ahead Eagles won zondag voor het eerst in 44 jaar van de Amsterdamse grootmacht. Dat leidde logischerwijs tot veel euforie bij de Deventenaren. "Wat een avond, wat een wedstrijd", stamelde uitblinker Philippe Rommens na afloop van de gewonnen wedstrijd in gesprek met De Stentor. Of het zijn sportieve hoogtepunt was? "Dit is de mooiste avond uit mijn carrière.''

Zijn coach Kees van Wonderen sloot zich aan bij de woorden van de middenvelder. "Een ongekende teamprestatie. Ajax is een Champions League-elftal dat grote prestaties neerzet. Dat wij als het 'kleine Go Ahead' in staat zijn om van ze te winnen, is een klein sprookje", aldus de oefenmeester, die met de zege goede zaken deed in strijd tegen degradatie.

Verdediger Joris Kramer beaamde dat de degradatiezorgen door de zege deels zijn weggenomen. "Belangrijke punten. We zetten een enorme stap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen