Onbegrip over besluit van Ultee: "Twee keer heeft meegetraind"

6 februari 2022, 09:17

Fortuna Sittard-keeper Yanick van Osch had op meer krediet gerekend in het doel van de Limburgse clubs. Michael Verrips werd in de slotfase van de transferwindow aangetrokken als concurrent en kreeg al na twee trainingen de voorkeur van trainer Sjors Ultee. "Als iemand dan twee keer mee heeft getraind, kun je die beslissing niet nemen."

Tegenover De Limburger doet Van Osch, die zaterdagavond weer opgesteld werd na de coronabesmetting van concurrent Verrips, zijn verhaal. Dat er een concurrent kwam, was in zijn ogen alleen maar goed. Maar dat de beslissing na twee trainingen al genomen werd, kan volgens hem niet. "Ik had meer krediet verdiend, dat heb ik intern ook laten weten. Soms is de voetbalwereld oneerlijk, dat heb je te accepteren. Er zat ook niets anders op dan de knop om te zetten. Dat heb ik ook snel gedaan, al is het best lastig. Zeker op wedstrijddagen."

Want hoewel de keeper mede door een pinkblessure geen geweldige eerste seizoenshelft speelde, vond hij zich ook niet heel slecht. "Maar of ik echt grote blunders heb gemaakt? Natuurlijk zijn er een paar ballen geweest die ik had gepakt als ik top was geweest. Ik ben met het niveau van het team meegegaan", aldus de openhartige sluitpost.

Lees ookDit elftal aan versterkingen kan direct schitteren in de Eredivisie

Trainer Ultee gaf aan dat hij snapt dat het oneerlijk aanvoelt voor Van Osch, maar liet tegenover het regionale dagblad niet blijken dat hij terugkomt op zijn eerdere besluit. Komende week is Verrips normaliter weer inzetbaar voor Fortuna Sittard en de verwachting is dat de gehuurde keeper dan weer on de lat zal staan – de onvrede bij Van Osch ten spijt.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen