Spaanse media lyrisch over 'acrobaat' De Jong: 'Stadion werd gek'

18 februari 2022, 08:40

Luuk de Jong heeft zijn visitekaartje nogmaals afgegeven bij FC Barcelona, tijdens het Europa League-duel met Napoli. De spits kwam vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd binnen de lijnen en zorgde bijna voor de winnende treffer met een spectaculaire omhaal. De Spaanse media zijn lovend over de Nederlander.

'In de derby tegen Espanyol bewees hij zijn waarde met een perfecte kopbal. Tegen Napoli liet hij opnieuw zien het team een boost te geven met zijn invalbeurt. Zijn omhaal was ongelooflijk spectaculair. Was die bal in de goal gegaan, dan had het stadion het begeven', doelt SPORT op de supporters, die massaal naar Camp Nou waren gekomen voor het Europa League-duel. Maar liefst 77.000 mensen waren op het affiche afgekomen.

Marca besteedde ook aandacht aan de omhaal van De Jong, die net geen doelpunt opleverde. 'Het zou de droom van elke voetballer moeten zijn om met een omhaal te scoren, helemaal als het de winnende treffer is. De Jong kreeg veel kritiek, maar had iedereen zijn mond kunnen snoeren als deze bal erin was gegaan', aldus het medium, dat weet dat de aanvaller het eerder ook al op spectaculaire wijze probeerde. Destijds was Real Mallorca de tegenstander in La Liga. Zijn omhaal spatte toen uiteen op de lat.

De Jong heeft het publiek met die acties voor zich gewonnen, stelt AS. 'Toen hij inviel, werd het stadion gek. In circa tien minuten kreeg hij drie kansen, waarvan één acrobatische. Daarnaast gaf hij nog bijna een assist op Ferran Torres, die de bal op onbegrijpelijke wijze miste', aldus het medium, dat weet dat de Catalaanse club in de zomer op zoek wil gaan naar een nieuwe spits. Erling Haaland wordt al maanden gelinkt aan Barça. 'Voor de fans komt Luuk de Jong op dit moment het meest in de buurt bij Haaland.'

Mundo Deportivo wijst ook naar het enthousiasme van de fans toen De Jong binnen de lijnen kwam. 'Waar Ousmane Dembélé werd uitgefloten toen hij het veld in kwam, werd de Nederlander ontvangen als een idool. De aanvaller kreeg een staande ovatie.' Die had hij ook gekregen als hij zijn omhaal tegen de touwen had gewerkt, stelt Radiostation Ara: 'Als die actie was gelukt, had hij het stadion als een stierenvechter verlaten.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen