Deze drie keuzes heeft de KNVB na definitieve Vitesse-staking

4 maart 2022, 23:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft een statement geplaatst na het duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam. Die wedstrijd werd in de blessuretijd gestaakt na misdragen van de thuissupporters, waarna de uitploeg het veld niet meer opwilde. De voetbalbond kan nu drie keuzes maken over de wedstrijd.

Op het moment dat arbiter Rob Dieperink het duel staakte, stond het 0-1 voor de Rotterdammers. De Spartanen lieten meteen weten dat ze de kleedkamer op gingen zoeken na het wangedrag van de Vitesse-fans. Een supporter betrad het veld en zocht daarbij de confrontatie met doelman Maduka Okoye, die daarna werd bekogeld met bier. Daarnaast werd er nog vuurwerk afgestoken. Voor de mannen van Henk Fraser was de maat toen vol.

Een van de opties die de voetbalbond heeft is om de 0-1 tussenstand te laten staan, waardoor Sparta de drie punten krijgt. De bond kan er ook voor kiezen om de resterende blessuretijd af te maken, waarvoor de Spartanen dus voor nog een paar minuten terug moeten naar Arnhem. De laatste optie is om het duel helemaal opnieuw te laten spelen.

De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich eerst over de schuldvraag, waarna het bestuur gaat beslissen. De wedstrijd werd gestaakt na overleg met de clubs en de arbiter van dienst. Vanuit het GelreDome kwamen berichten dat Vitesse door wilde spelen, maar dat de Rotterdammers daar geen trek meer in hadden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen