Discussie over rode kaart GAE: "Higler zet Van Boekel voor schut"

2 maart 2022, 21:38

Nadat het eerder knap op voorsprong was gekomen, kantelde de bekerwedstrijd van Go Ahead Eagles aan het einde van de eerste helft. Niet alleen trok Eran Zahavi de score weer gelijk, maar ook werd Joris Kramer met rood van het veld gestuurd. Zoals vaker maakte het VAR-moment veel discussie los.

Die discussie kwam vooral voort uit het feit dat scheidsrechter Pol van Boekel in eerste instantie geel gaf. Het was VAR Dennis Higler die zijn collega naar het scherm riep en er zo uiteindelijk voor zorgde dat het neerhalen van de doorgebroken Zahavi Kramer rood opleverde. "Van Boekel wachtte best wel lang", merkte analist Arnold Bruggink op bij ESPN. "Ik had het gevoel dat hij echt even de tijd wilde nemen ervoor. Ik snap dat hij dan geel geeft, want rood gaat de VAR zeker niet meer terugdraaien."

Collega Kees Kwakman noemde het 'gedurfd' dat Higler besloot in te grijpen. "Hij zou ook kunnen denken, het is niet honderd procent rood. Ik vond het wel meer rood dan geel, dus dan vind ik dat je gewoon moet drukken." Ook hij snapte dat Van Boekel in eerste instantie voor een gele kaart koos. "Met de beelden zie je daarna pas precies wat er gebeurt. Of Zahavi dan nog bij de bal kan of niet, telt niet mee. Het was een beetje ongelukkig van Kramer, maar wel terecht rood."

Op Twitter was lang niet iedereen het daarmee eens. Zo sprak Telegraaf-journalist Mike Verweij van een 'ongelofelijke VAR-ingreep'. 'Hij zet Van Boekel voor schut. Op deze manier kunnen we er beter mee stoppen. Grote afstand nog (voor Zahavi tot het doel, red.) en een verdediger op rechts. Geen duidelijk rood. Gaat gelukkig maar om de finale', sloot hij sarcastisch af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen