FC Utrecht komt drama-start niet te boven tegen FC Groningen

20 maart 2022, 14:46
FC Utrecht komt drama-start niet te boven tegen FC Groningen

FC Groningen boekte vanmiddag een gemakkelijke overwinning in de subtopper tegen een armoedig spelend FC Utrecht. De Domstedelingen begonnen slecht aan de wedstrijd, wat leidde tot twee vroeege tegentreffers. Die kwam de ploeg niet meer te boven: 1-3.

De zondag werd in de Eredivisie afgetrapt met een ware subtopper. Hoewel de twee ploegen slechts één plek van elkaar verwijderd waren op de ranglijst, was het verschil maar liefst zeven punten tussen nummer zeven FC Utrecht en nummer acht FC Groningen. De ploeg uit de Domstad verloor vorige week nipt in eigen huis van PSV met 0-1.  FC Groningen won de spectaculaire thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen met 4-3. Een favoriet leek er niet te zijn. De Utrechters wisten slechts één thuiswedstrijd van de laatste zes te winnen in hun eigen Galgenwaard terwijl FC Groningen sinds 2010 maar één keer wist te winnen op bezoek in Utrecht.

De sfeer zat er goed in voorafgaand aan de wedstrijd. De supporters van de ploeg uit de Domstad waren in groten getale naar de Galgenwaard gekomen om hun ploeg te steunen in deze belangrijke subtopper. De wedstrijd begon echter dramatisch voor de thuisploeg. In de derde minuut kreeg FC Groningen een penalty na interventie van de VAR. Doelman Fabian de Keijzer werkte FC Groningen-spits Michael de Leeuw binnen de zestien naar de grond nadat de keeper zelf een fout had gemaakt door de bal te ver voor zich uit te spelen.  Mohamed El Hankouri benutte het buitenkansje en schoot de bal gedecideerd in het Utrechtse doel: 0-1.

De 0-2 viel niet veel later. In de tiende minuut schoot Groningen-aanvoerder De Leeuw zijn vijfde van het seizoen binnen door de bal vanaf randje zestien prachtig in de rechterhoek te plaatsen na een goede assist van Jørgen Strand Larsen. Al snel leek het een hele moeilijke opgave te worden voor de thuisploeg om de wedstrijd nog om te kunnen buigen naar een overwinning.  De Utrechters zetten vervolgens de jacht in naar de aansluitingstreffer. Ze werden gevaarlijk door pogingen van Sander van de Streek en Anastasios Douvikas maar een doelpunt bleef uit.

Ook de tweede helft begon amusant in de sfeervolle Galgenwaard. Er kwam steeds meer druk op de verdediging van de uitploeg. Dit leverde al snel een doelpunt op voor de Domstedelingen. Bart Ramselaar werkte in de 49e minuut de aansluitingstreffer binnen na geklungel in de verdediging van de Groningers: 1-2.  Niet veel later kwam Groningen er weer gevaarlijk uit in het vermakelijke begin van het tweede bedrijf. De Leeuw kopte de bal op de bal.

In de slotfase gingen de Utrechters steeds meer op zoek naar de gelijkmaker. Ze lieten de bal makkelijker van voet naar voet gaan en creëerde steeds meer gevaar voor het doel van de uitstekend keepende Leeuwenburgh. Groningen kwam er echter ook gevaarlijk uit in de counter in de laatste minuten van de wedstrijd. De wedstrijd werd uiteindelijk op slot gegooid door Larsen die de eindstand bepaalde: 1-3. Hoewel de Groningers nog flink onder druk kwamen te staan in laatste gedeelte van de wedstrijd, was de overwinning zeker niet onverdiend voor het zakelijk spelende ploeg uit het noorden.

Door de overwinning doet FC Groningen goede zaken door het gat naar FC Utrecht tot vier punten te verkleinen. Na de interlandperiode gaan de Utrechters op bezoek bij RKC Waalwijk om weer de aansluiting te zoeken naar de nummer zes Vitesse. FC Groningen krijgt koploper Ajax op bezoek in de Euroborg.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: De Keijzer 5; Van der Maarel 7 (79. Sylla -); St. Jago 7; Van Overeem 6.5 (79. Gustafson -); Douvikas 7; Van de Streek 6.5 (46. Mahi); Ramselaar 7.5; Timber 7.5; Balk 6 (46. Almqvist -); Van der Hoorn 7; Van der Kust 6.5.

FC Groningen: Leeuwenburgh 6.5; Dankerlui 7 (75. Bogarde -); Van Hintum 7.5; Te Wierik 6.5; Duarte 6.5 (85. Matuta -); Suslov 7 (75. Abraham -); De Leeuw 8 (75. Postema -); Strand Larsen 8.5; El Hankouri 8.5 (90. Ngonge -); Kasanwirjo 7.5; Meijer 8.

Man of the Match: Mohamed El Hankouri

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen