FC Utrecht legt Kluivert langer vast en wil profiteren van FIFA-regel

17 maart 2022, 12:20

Ruben Kluivert heeft zijn handtekening bij FC Utrecht gezet onder een nieuw contract, waardoor hij nog voor twee jaar vastligt in de Domstad. Technisch manager Jordy Zuidam lijkt nu op zoek te gaan naar een nieuwe aanvaller, aangezien Henk Veerman door een blessure lange tijd aan de kant staat. Pontus Almqvist staat hoog op het wensenlijstje en kan per direct naar de Galgenwaard komen.

De aanvaller van FK Rostov mag per direct vertrekken bij de club door een nieuwe FIFA-regel, die is ingevoerd door de oorlog tussen de Russen en Oekraïne. De 22-jarige aanvaller mag zijn contract laten bevriezen bij de Russische club en kan daardoor tussentijd voetballen voor een andere club. De Telegraaf weet dat hij ook wel open zou staan voor een tijdelijke overstap naar Utrecht. De spits, die ook op de vleugel uit de voeten kan, zou zelfs al gesproken hebben met de Domstedelingen.  Rostov betaalde anderhalf jaar geleden bijna vier miljoen euro aan IFK Norrköping. Bij de Russen ligt hij vast tot medio 2025.

Ruben Kluivert

Kluivert ligt een jaar minder lang vast in de Galgenwaard nu hij zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract. Bij de nieuwe overeenkomst ziet wel een optie om nog een jaar langer met elkaar door te gaan. De verdediger is blij, zo vertelt hij voor de camera van FC Utrecht TV. "Ik ben trots. Ik ben nog niet klaar bij FC Utrecht, het doet me goed dat de club zoveel vertrouwen in me heeft. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik het waar ga maken."

Kluivert speelde op 24 januari 2020 zijn allereerste wedstrijd voor Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Inmiddels staat de teller op 34 wedstrijden op het tweede niveau van Nederland. Dit seizoen speelde hij elf duels, waarin hij een keer trefzeker was. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen