Heerenveen bevestigt: "Iets te vroeg om de vlag in de top te hijsen"

16 maart 2022, 08:04

Kees van Wonderen (53) moet de nieuwe trainer worden van sc Heerenveen. Als het aan de clubleiding van de Friezen ligt, wordt de deal snel afgerond. Technisch manager Ferry de Haan hoopt dat er spoedig een klap op gegeven kan worden.

"Het is nog net iets te vroeg om de vlag in de top te hijsen. Wel is duidelijk dat wij Kees heel graag willen aantrekken en dat de intenties van beide kanten positief zijn", laat De Haan weten tegenover Voetbal International. Eerder lekte al uit dat Van Wonderen de hoofdkandidaat is om de structurele opvolger te worden van de ontslagen Johnny Jansen, maar inmiddels wordt dat dus bevestigd.

Hoewel Van Wonderen vooralsnog niet meteen voor heel aanvallend voetbal staat, is De Haan duidelijk over het waarom de coach toch de eerste optie is. "Omdat hij in staat is structuur aan te brengen in een elftal en zijn hand zichtbaar is in de teams die hij traint. Daarbij besteedt hij heel nadrukkelijk aandacht aan de ontwikkeling van het team én het individu. Dat is het soort trainer waar wij naar op zoek zijn", licht hij toe.

Lees ookMogelijke opvolger Van Wonderen: "Daar wordt over gesproken"

Het overbruggingshalfjaar wordt gedaan door Ole Tobiasen, die recent nog aangaf dat hij niet benaderd is om de nieuwe hoofdtrainer te worden van sc Heerenveen. Mogelijk hangt het er nog wel vanaf of de Friezen in de Eredivisie blijven of Van Wonderen ook definitief de keuze maakt om naar het Abe Lenstra Stadion over te stappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen