PSV met Gakpo als bankzitter op jacht naar koppositie

6 maart 2022, 11:11   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 11:22

PSV trapt om 12:15 uur tegen Heracles Almelo af in dezelfde formatie als het midweekse bekerduel tegen Go Ahead Eagles. Dat betekent dat Cody Gakpo zijn 'race tegen de klok' maar half gewonnen heeft. De aanvaller zit wel weer bij de wedstrijdselectie, maar een basisplaats komt nog te vroeg.

Door een blessure miste Gakpo de laatste drie wedstrijden van PSV. Voorafgaand aan de bekerzege op Go Ahead (1-2) sprak trainer Roger Schmidt van een 'race tegen de klok', die hij toen dus nog verloor. Voor dit weekend gold hij opnieuw als twijfelgeval, maar dit keer kan hij dus wel op de bank plaatsnemen. Ook Armando Obispo keert na een blessure terug in de wedstrijdselectie. 

De basiself is dezelfde als in het duel met Go Ahead. Zo houdt Schmidt in de spits vast aan de door tegenvallende prestaties bekritiseerde Eran Zahavi en dient Mauro Júnior opnieuw als rechtsback. Ten opzichte van het vorige Eredivisieduel, uit bij Sparta, krijgt middenvelder Erick Gutiérrez de voorkeur boven aanvaller Yorbe Vertessen. Dat betekent dat Joey Veerman net als afgelopen woensdag in een meer aanvallende rol zal gaan spelen. 

Om 12:15 uur trapt PSV in eigen huis af tegen Heracles, de nummer twaalf van de Eredivisie. De Eindhovenaren zelf nemen bij winst voor even de koppositie over van Ajax, nadat ze vorige week op twee punten zijn gekomen. De Amsterdammers spelen later op de middag thuis tegen RKC Waalwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen