Sparta legt uit waarom het niet meer op het veld terugkeerde

5 maart 2022, 09:28

Sparta Rotterdam heeft in een statement gereageerd op incidenten in het slot van de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse. De Rotterdammers bevestigen op het clubkanaal dat zij voor de resterende minuten niet wilden terugkeren op het veld.

De onstuimige slotfase begon met een supporter die het veld op kwam en Maduka Okoye lastigviel. Even later werd de doelman van Sparta op het hoofd geraakt door een beker bier. Als klap op de vuurpijl werd een stuk vuurwerk op het veld gegooid, dat dicht in de buurt van een cameraman van ESPN tot ontploffing kwam.

'In eerste overleg werd door de veiligheidsorganisatie van Vitesse aangegeven dat zij de situatie veilig genoeg vonden vanuit de zijde van de Vitesse-aanhang. Sparta gaf aan dat wij geen problemen zagen met de Spartaanse fans in het gastenvak', schrijft Sparta.

'De spelers, stafleden en de directie van Sparta waren van mening dat de veiligheid, gezien de opeenvolging van incidenten, niet gegarandeerd kon worden. Daatrdoor was de focus van onze spelers niet meer volledig op het voetbal en de veiligheid gericht en dat is de eerste prioriteit voor de gehele club.'

De wedstrijd werd bij een 0-1 stand in blessuretijd gestaakt. De situatie zal worden onderzocht door de tuchtcommissie van de KNVB, waarna het bestuur betaald voetbal zal bepalen wat er met het restant van de wedstrijd gebeurt.

Lees ookVitesse schaamt zich: "Dit is een zwarte dag voor ons allemaal"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen