Tobiasen stelt doel voor degradatiekraker: "Klinkt misschien gek"

11 maart 2022, 15:30
Tobiasen stelt doel voor degradatiekraker:

Voor sc Heerenveen staat er zaterdagavond weer een degradatiekraker op het programma. Trainer Ole Tobiasen heeft een duidelijk doel voor de wedstrijd tegen RKC: de ploeg mag sowieso niet verliezen. Vorige week slaagde het team daarin tegen Willem II, eveneens een ploeg die in de onderste regionen van de ranglijst te vinden in. Dat duel eindigde zonder treffers.

"Dat punt heeft wel iets met de groep gedaan. Eindelijk niet verloren. Het klinkt na een gelijkspel misschien gek, maar het helpt absoluut om vertrouwen in de groep te brengen. Je begint een week anders als je niet verloren hebt", vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. Het punt tegen de Tilburgers was pas het eerste van dit kalenderjaar. Tegen RKC moet daar een vervolg aan gegeven worden, zo weet de interim-trainer.

Lees ook: Heerenveen wacht met Van Wonderen-nieuws door degradatieduels

Het belang van de wedstrijd is groot bij de Friezen, die deze week twee keer besloten trainden. "Wie weet had RKC wel iemand in de struiken liggen. Het wordt voor beide ploegen een heel belangrijke pot", aldus de trainer, die drie punten meer heeft dan de Waalwijkers. Bij een zege nemen de Friezen dus wat afstand van de onderste plaatsen. "Op voorhand zeg ik: 'We willen drie punten pakken'. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de wedstrijd zo verloopt dat je met een gelijkspel content moet zijn. Wat in elk geval zeker is, is dat dit opnieuw een wedstrijd is die we niet mogen verliezen."

Het is de vraag welke spelers Tobiasen op kan stellen in het Mandemakers Stadion. Amin Sarr, Tibor Halilovic en Ibrahim Dresevic zijn niet helemaal okselfris. Het trio is ziek geweest. Daarnaast moet de trainer ook nog geduld hebben met Joost van Aken. De verdediger kwam afgelopen winter transfervrij terug in het Abe Lenstra Stadion, maar is nog niet fit genoeg om negentig minuten te spelen in competitieverband. "Met zijn coaching en ervaring kan hij voor ons een heel belangrijke rol gaan spelen. Zaak is eerst dat we hem helemaal fit maken en daarna ook houden."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen