Deze lachwekkende momenten typeren een armzalige IJsselderby

3 april 2022, 14:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een teleurstellende IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles leek lang te eindigen in 0-0, maar een wereldgoal van Philippe Rommens (met zijn verkeerde been!) zorgde er uiteindelijk voor dat Go Ahead toch met 0-1 won. Waar de derby meestal garantstaat voor passie, strijdlust en een bijzondere sfeer, was het nu vooral een tamme wedstrijd. In combinatie met slecht voetbal is het een IJsselderby om snel te vergeten. Er was nog wel een aantal opmerkelijke momenten dat het niveau van de wedstrijd uitstekend typeerde.

Het meest lachwekkende moment was al vrij vroeg in de wedstrijd. Bij een dieptepass van Philippe Rommens sprintten Maikel van der Werff en Mats Deijl achter de bal aan. Van der Werff gleed weg, waarna Deijl alle ruimte leek te hebben om door te lopen, maar vervolgens overkwam hem precies hetzelfde. Dat het veld van PEC Zwolle heeft geleden onder de weersomstandigheden van de afgelopen weken, was wel duidelijk. De een na de ander gleed weg op de moeilijk te bespelen grasmat. Het deed wat denken aan de legendarische wedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Eindhoven in 2011.

Dat was overigens niet het enige moment waarbij de neutrale toeschouwer een glimlach niet kon onderdrukken. Voor rust was er namelijk ook nog een zeer knullig moment tussen Kenneth Paal en Pelle Clement. PEC kreeg namelijk een corner, waarbij Clement zijn ploeggenoot aanspeelde. Paal kaatste vervolgens de corner blind terug, waardoor zijn teamgenoot uiteraard buitenspel stond.

Net voor rust deed zich ook nog een derde opmerkelijk moment voor. Rommens verloor namelijk zijn schoen in duel met Clement, maar had zijn veters zo strak aangetrokken, dat hij ze niet meer los kreeg. Vervolgens had hij de hulp van zijn teamgenoot Cuco Martina nodig om de knoop uit zijn veter te krijgen. Het was typerend voor het teleurstellende niveau in de IJsselderby, waarin geen enkele gele kaart viel. Tot overmaat van ramp kwamen veel supporters na de matige pot ook nog eens vast te zitten in Zwolle, gezien er een grote treinstoring is bij de NS. Een middag om heel snel te vergeten voor de Zwolse fans. 

Lees hier het hele wedstrijdverslag terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen