Fraser geeft 'heel slecht' interview: "Pijnlijk en fout van Fraser"

4 april 2022, 07:56   Bijgewerkt: 4 april 2022, 08:19

Afgelopen week kwam naar buiten dat onder meer Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers en Jordy Clasie zijn betrokken bij investeringen in een illegaal gokbedrijf. Beugelsdijk zat 'gewoon' bij de selectie en vooral het interview van Henk Fraser stuitte Arno Vermeulen tegen de borst. Volgens Fraser was het namelijk een 'journalistiek iets' en had hij het over 'juicy-kanalen'.

Aan tafel bij Studio Voetbal vraagt Pierre van Hooijdonk zich af of Sparta goed handelt. "Ik vind het bijzonder. Tom Beugelsdijk heeft een hersenschudding gehad, maar zat wel op de bank. Hij komt er dan in en dan krijgt gewoon de aanvoerdersband en daar staat ook nog eens een gokbedrijf op. Ik vind niet dat je dat moet doen. We vinden het allemaal een leuke gozer, maar de schijn heeft hij natuurlijk wel enorm tegen."

Arno Vermeulen waakt zelfs voor onderschatting. "Er komt zeker meer. Vooral over Beugelsdijk, maar ook zeker over anderen. Dit is echt niet het einde van deze gok-affaire, er komt nog veel informatie naar buiten. Het blijkt ook gewoon dat er heel veel voetballers bij betrokken zijn. Vooral uit het Haagse heel veel. Ik heb het gevoel dat mensen dit heel vaak onderschatten. Zo van: dat gokken valt echt wel mee. Er is een kans dat je in criminele handen komt of financiële problemen krijgt of dat je wedstrijden moet gaan fixen."

Lees ook: Fraser beschermt omstreden Spartanen: "Een journalistiek iets"

Hij was echter voornamelijk geschrokken van de bagatelliserende reactie van Fraser. "Dat zijn geen roddelsites, maar we praten over fantastisch journalistiek onderzoekswerk van het AD en wij bij de NOS met de podcast over matchfixing. Alles wordt gecheckt en nog een keer gecheckt. Dat gooit hij op één hoop. Het is pijnlijk en fout van Fraser. Dat moet je niet zeggen, echt heel slecht. Het zijn gewoon feiten. Die mannen erkennen die aandelen te hebben. Het is informatie die bekend is."

Theo Janssen speelt de advocaat van de duivel en analyseert waarom Sparta zich zo opstelt. "Ze zitten in een degradatiestrijd en ze willen een bepaalde rust creëren. Zo van: het heeft ons wel geraakt, maar we willen rust en ons focussen op het voetbal. Ze willen gewoon in de Eredivisie blijven, alleen ik denk dat ze niet helemaal de juiste woorden kiezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen