SC Cambuur beschikt slechts over 13 veldspelers en 3 keepers

10 april 2022, 13:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur moet zondagmiddag ongekend improviseren. De selectie van trainer Dennis Haar kampt met een massale voedselvergiftiging en heeft zodoende om uitstel gevraagd voor het duel met Vitesse. De KNVB ging daarin niet mee, omdat de Leeuwarders nog nét genoeg spelers (vijftien en drie keepers) hadden om op te stellen.

In totaal zouden er volgens Omrop Fryslan tien spelers ontbreken met buikgroep, die er anders wel gewoon bijgeweest waren. Dat aantal lijkt wat aan de hoge kant, al is er mogelijk een gedeelte dat met klachten toch speelt. Alleen Maxim Gullit (knie), Sonny Stevens (enkel) en Tom Boere (hamstring) stonden op voorhand sowieso al op het lijstje afwezigen bij SC Cambuur, maar er zal nog een flink aantal anderen niet bij zijn en/of op halve kracht spelen.

"Je wil natuurlijk altijd spelen. Maar het moet wel verantwoord zijn. Daar grenst dit wel aan", stelt directeur Ard de Graaf tegenover het Algemeen Dagblad. Anders dan eerder gemeld zou de griepgolf, die lijkt op buikgriep, is SC Cambuur al voordat het naar het hotel ging getroffen door het nog onbekende virus. Op voorhand was er namelijk al een aantal spelers dat niet meekon richting Arnhem.

Lees ookVitesse-Cambuur gaat door

Opstelling SC Cambuur

De opstelling van SC Cambuur is weliswaar anders dan hij normaliter was geweest, toch kan trainer Dennis Haar nog over relatief veel vaste basiskrachten beschikken. Maar onder anderen de bepalende Mees Hoedemakers, Robin Maulun en Michael Breij ontbreken bij het duel in het GelreDome. Onduidelijk is of er een aantal spelers ook op halve kracht ten tonele zal verschijnen. Anders dan hier gemeld zal ook Sekou Sylla er niet bij zijn vanwege buikklachten en ontbreekt ook Doke Schmidt: Marco Tol is zijn vervanger. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen