Schlemiel Onana komt met schrik vrij door Klaassen en Tadic

9 april 2022, 22:03   Bijgewerkt: 9 april 2022, 22:11

Andre Onana heeft zichzelf wederom geen goede dienst bewezen tegen Sparta Rotterdam. De doelman van Ajax zag er voor de zoveelste keer niet goed uit, waardoor de Amsterdammers in de eerste helft op achterstand kwamen. Uiteindelijk kon de sluitpost opgelucht ademhalen door een goede tweede helft van de thuisploeg. Het leverde uiteindelijk een 2-1 overwinning op voor de koploper.

Henk Fraser zag Ajax in de eerste helft veel de bal hebben, maar zijn eigen ploeg het gevaarlijkst worden in de omschakeling. Bij de openingstreffer moest de trainer van de degradatiekandidaat doelman Onana wel even bedanken. De keeper nam een doeltrap heel matig, waar de Rotterdammers van profiteerden. Uitgerekend Amsterdammer Joeri de Kamps schoot de bal op fenomenale wijze via de lat in de goal na een pass van Arno Verschueren.

Deze bal was onhoudbaar voor de doelman, die na zijn rentree geen schim meer is van de keeper die hij was voor zijn dopingschorsing. Van de achttien schoten die hij tegen kreeg de afgelopen weken, gingen er maar liefst tien tegen de touwen. De doelman mocht Davy Klaassen en Dusan Tadic vroeg in de tweede helft bedanken voor hun doelpunten, waardoor de achterstand werd omgedraaid. Met nog twintig minuten op de klok leek Sébastien Haller de marge te verdubbelen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend, al kwam de thuisploeg eigenlijk geen moment meer in de problemen.

Opnieuw twee gezichten bij Ajax

Ajax liet in de Johan Cruijff ArenA dus twee gezichten zien, zoals wel vaker de afgelopen weken. Toch zal niemand daar bij de Amsterdamse club om malen. Hoewel de ploeg van Erik ten Hag qua spel niet altijd weet te imponeren in de laatste weken, was de overwinning op Sparta wel de zesde competitiezege op rij. Daardoor blijven de Amsterdammers op titelkoers liggen.

Lees hier het wedstrijd verslag terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen