Schmidt slaat weer toe en gooit opstelling PSV over de kop

10 april 2022, 13:34

Roulatiekoning Roger Schmidt heeft zondag maar weer eens toegeslagen bij PSV. De Duitse coach heeft Eran Zahavi, Cody Gakpo, Noni Madueke, Mario Götze en Ibrahim Sangaré op de bank geposteerd, terwijl Phillip Max en Ritsu Doan om nog onbekende redenen helemaal ontbreken op het wedstrijdformulier. De basisopstelling is zodoende op zeven (!) plekken anders.

De enige overgebleven spelers aan de aftrap ten opzichte van het duel met Leicester City donderdagavond zijn Yvon Mvogo, die wederom de voorkeur krijgt boven Joël Drommel, Olivier Boscagli, André Ramalho, Mauro Júnior (ditmaal als linksachter) en Joey Veerman. Verder is de complete voorhoede anders, met Carlos Vinicíus, Bruma en Yorbe Vertessen.

Goed nieuws is de rentree van Erick Gutiérrez, die midweeks in de Conference League tegen Leicester City nog ontbrak. De Mexicaan is fit genoeg om minuten te maken en staat tegen RKC Waalwijk dan ook meteen aan de aftrap. Dat laatste is voor Marco van Ginkel bijzonder lang geleden: de laatste keer dat dát gebeurde was in de topper op 23 januari 2022 tegen Ajax.

Lees ook: Schmidt over cruciaal moment voor PSV: "Moeten we accepteren"

Naast Doan en Max ontbreken ook Armando Obispo, Phlipp Mwene, Ryan Thomas en Shurandy Sambo nog altijd bij de Eindhovenaren vanwege blessureleed. Mede door de afwezigheid van Max zit de negentienjarige Fredrik Oppegard bij de wedstrijdselectie. De Noorse linksachter is hersteld van zijn blessure en is aangesloten.

Opstelling PSV: Mvogo; Teze, Ramalho, Boscagli, Mauro; Van Ginkel, Gutiérrez; Vertessen, Veerman; Bruma en Vinícius

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen