Sparta ontsnapt ondanks twee penalty's niet uit degradatiezone

3 april 2022, 16:39

Een enerverend duel tussen Sparta Rotterdam en sc Heerenveen heeft zondag in Het Kasteel geen winnaar opgeleverd. Vechtend tegen degradatie zal Sparta het punt het meest koesteren, maar met gemengde gevoelens. Het kreeg twee penalty's, beide voer voor discussie, waarvan de Rotterdammers er maar een benutten. Heerenveen scoorde via Amin Sarr de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Het verlies van PEC Zwolle bij Go Ahead Eagles eerder op de zondag betekende dat Sparta nog niet afgezakt was naar de laatste plaats in de Eredivisie. Maar om volgend jaar weer op het hoogste niveau te mogen spelen, waren drie punten broodnodig. Dan werd Willem II gepasseerd, en misschien ook wel Fortuna Sittard, dat ook om half drie aftrapte. Tegenstander Heerenveen had dertig punten en had nog zicht op de play-offs. Ook de Friezen konden drie punten goed gebruiken.

Hoewel trainer Ole Tobiasen vooraf verkondigde dat hij met 0-0 ook wel zou kunnen leven en halverwege die stand op het scorebord stond, was het voor rust absoluut geen saaie 0-0. Sparta en Heerenveen toonden goede intenties en creëerden kansen. Namens de uitploeg schoot Thom Haye op de lat en namens Sparta miste Lennart Thy een penalty. Scheidsrechter Allard Lindhout had die gegeven na hands van Rami Kaib en moest net als de VAR enkele minuten kijken naar de beelden voordat hij de beslissing nam. Thy stuitte met zijn strafschop op Heerenveen-keeper Erwin Mulder.

Daarna was er nog een half uur te spelen, maar daarin bleven echt grote kansen uit. Heerenveen schoot via Kaib vlak na de 1-1 nog net naast en wilde tegen het einde van de wedstrijd ook een penalty. Die kreeg het niet van Lindhout. Sparta vond het naarmate de tijd vorderde wel best en koesterde het punt, ondanks dat het dus maar een van de twee penalty's had benut. Het punt was er weer een voor de strijd onderin, waarmee het Fortuna Sittard passeerde. Heerenveen bleef door de remise op plek twaalf.

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 5, Dirk Abels 6, Bart Vriends 6, Adil Auassar 6 (78. Tommie Beugelsdijk 6), Riza Durmisi 5 (46. Michael Pinto 5.5), Younes Namli 5 (72. Sven Mijnans 5), Arno Verschueren 5, Joeri de Kamps 6, Vito van Crooy 6, Mario Engels 5, Lennart Thy 4.5 (64. Adrián Dalmau 5).

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6.5, Milan van Ewijk 5, Sven van Beek 5, Nick Bakker 7, Ibrahim Dresevic 4.5, Rami Kaib 5.5, Anas Tahiri 5 (72. Arjen van der Heide -, 90+6. Filip Stefanovic -) , Thom Haye 6, Tibor Halilovic 6, Sydney van Hooijdonk 5 (72. Anthony Musaba 5.5), Amin Sarr (88. Siem de Jong -).

Man of the match: Nick Bakker

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen