Waarom Vitesse zich schaamt ondanks zege op SC Cambuur

10 april 2022, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse heeft zondagmiddag in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt op SC Cambuur. Na twee nederlagen op rij won de formatie van Thomas Letsch eindelijk weer eens, maar wel op een armmoedige manier van een enorm uitgekleed SC Cambuur. Ondanks dat zij met een massale buikgriepaanval kampte in de A-selectie, hadden ze tot in blessuretijd uitzicht op een resultaat, dat er overigens niet kwam: 1-0. 

De voorbereiding van de wedstrijd verliep rommelig voor de Leeuwarders. Meerdere spelers van de bezoekers hadden namelijk last van de gevolgen van buikgriep. Acht spelers waren niet fit en vier spelers waren niet in staat af te reizen naar de Gelredome. Vitesse stond voorafgaand aan de wedstrijd op een comfortabele zevende plek met een goede uitgangspositie voor de play-offs. De bezoekers uit Friesland stonden na hun nederlaag tegen directe concurrent NEC op een twaalfde plek en moesten de wedstrijd tegen Vitesse winnen om Europees voetbal in het zicht te houden.

De wedstrijd in Arnhem begon amusant. Vitesse-aanvaller Openda werd al in de tweede minuut binnen de zestien tegen de grond gewerkt waarna scheidsrechter Van de Graaf een strafschop toekende aan de thuisploeg. Dit werd echter teruggedraaid door de VAR vanwege buitenspel. 

De ploeg van Thomas Letsch had de overhand in de rest van de ietwat saaie eerste helft. De Arnhemmers creëerden aardig wat kansen via de gevaarlijke voorzetten vanaf de rechterkant van Eliazer Dasa. SC Cambuur kreeg nauwelijks de mogelijkheid om voetballend over de middellijn te komen en had weinig balbezit. Na vele knappe reddingen van de goed keepende Pieter Bos was het aan het einde van de eerste helft toch raak: 1-0. Openda werd vrij voor de keeper gezet na een goede steekpass van Sloveen Matus Bero en schoof de bal koelbloedig langs de keeper in het doel. 

           

In de slotfase probeerde de ploeg van Dennis Haar de gelijkmaker te forceren en nam iets meer risico. Dit zorgde voor meer ruimte op het middenveld waardoor er ook meer kansen kwamen voor de thuisploeg. Dit leverde echter geen doelpunten op waardoor de ruststand ook de eindstand werd: 1-0. Door de overwinning klimt Vitesse naar de zesde plek op de ranglijst. SC Cambuur lijkt na het verlies geen kans meer te maken op de play-offs voor Europees voetbal en moet genoegen nemen met de twaalfde plek.

Lees ook: SC Cambuur beschikt slechts over 13 veldspelers en 3 keepers

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Houwen 6.5 (46. Schubert); Bazoer 7; Rasmussen 7.5; Doekhi 8; Huisman 7 (70. Vroegh 6.5); Bero 8; Tronstad 7; Manhoef 7.5 (86. Hayek -); Dasa 8.5; Openda 8 (86. Domgjoni -); Buitink 7 (86. Grbic -).

SC Cambuur: Bos 8; Schouten 7; Mac-Intosch 6.5 (87. Kiss -); Bangura 7; Tol 6.5; Ter Heide 6.5 (77. Smit -); Paulissen 7; Jacobs 6.5; Uldrikis 6; Kallon 6; Joosten 6 (80. Doodeman -).

Man of the Match: Eliazer Dasa

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen