Xavi strooit met complimenten over 'leider' Memphis na treffer

11 mei 2022, 07:30   Bijgewerkt: 11 mei 2022, 07:46

Met de openingstreffer leidde Memphis Depay woensdagavond de 3-1 overwinning van FC Barcelona op Celta de Vigo in. Sinds de winterstop moet de aanvaller van het Nederlands elftal het steeds vaker doen met een rol op het tweede plan, maar Xavi is desondanks dolblij met zijn aanvaller.

"Een leider", zo omschreef Xavi de aanvaller na afloop van de gewonnen wedstrijd in gesprek met Spaanse media. "Hij werkt altijd hard en is beslissend voor ons als team. Ik ben heel blij met een speler als hij, want hij maakt regelmatig het verschil." Xavi hoopt de aanvaller ook komend seizoen aan boord te houden. "We zullen zien of dat mogelijk is."

Lees ook: Akelige blessure Araújo overstemt belangrijke zege van Barça

Memphis, die Olympique Lyon afgelopen zomer transfervrij verruilde voor een avontuur bij Barça, werd het slachtoffer van een drukke transferwinter. Daarin werden drie spelers aan de Catalaanse grootmacht toegevoegd. In competitieverband overlegt Memphis echter nog altijd uitstekende statistieken. In 26 optredens, waarvan een groot deel als invaller, was hij twaalf keer trefzeker.

Pierre-Emerick Aubameyang nam de andere twee treffers voor zijn rekening. De Gabonees speelde als diepste spits, met Memphis kort achter zich als nummer tien. 'Memphis-Auba: de gewapende mannen uit Camp Nou', schreef Mundo Deportivo niet voor niets.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De waan van de dag, de ene keer de held..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen