'Enorme verbazing' bij FC Groningen door conceptprogramma Eredivisie

17 juni 2022, 12:50

FC Groningen heeft vol onbegrip gereageerd op het conceptprogramma dat de KNVB deze week naar buiten bracht. Op het clubkanaal legde algemeen directeur Wouter Gudde de frustratie van de club uit.

In het afgelopen woensdag gepresenteerde conceptprogramma zijn de speeldata en -tijden vastgesteld tot speelronde twintig, begin februari. Tot verbazing van de club speelt FC Groningen tot die tijd niet één keer een thuiswedstrijd op zondagmiddag om 14.30 uur. Dit terwijl de club desgevraagd aan de KNVB heeft doorgegeven dat deze tijd de voorkeur heeft. 

"Ik snap dat het geen eenvoudige puzzel is, die moet worden gelegd met alle wensen en voorkeuren van de clubs", begon Gudde. "Maar als ons wordt gevraagd een voorkeur door te geven en het resultaat ervan is dat we het núl keer terugzien in het speelschema, dan verbaast ons dit enorm. Vraag de clubs dan niet naar een voorkeur. Dan zien we wel wat eruit komt rollen. Nu levert het ons alleen maar onvrede op."

Gudde gaf aan dat zondagmiddag om 14.30 uur de voorkeur heeft van het overgrote deel van de achterban. Uit een onderzoek van de club zelf bleek dat meer dan zeventig procent van de supporters hun club het liefst op die tijd in actie zien. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen