Frimpong solliciteert naar Oranje, Becker topscorer Bundesliga

27 augustus 2022, 17:26   Bijgewerkt: 29 augustus 2022, 23:09
Frimpong solliciteert naar Oranje, Becker topscorer Bundesliga

Bayer Leverkusen is niet langer puntloos in de Bundesliga. Op bezoek bij FSV Mainz 05 werd Jeremie Frimpong de onverwachte held van Die Werkself. Ook voor Sheraldo Becker was er deze zaterdag een hoofdrol weggelegd. De aanvaller van Union Berlin mag zich op dit moment zelfs topscorer van de Bundesliga noemen.

FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0-3

Louis van Gaal nam Frimpong begin maart op in zijn voorlopige selectie voor de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland. De Oranje-droom van de rechtervleugelverdediger viel door een blessure in duigen, maar Frimpong is inmiddels fit en zal ongetwijfeld weer in de gaten worden gehouden door de bondscoach.

Mocht Van Gaal deze zaterdag hebben gekeken naar de wedstrijd tussen Mainz en Leverkusen, dan heeft hij een goede reden om Frimpong weer op te nemen in zijn (voorlopige) selectie. De rechtsback was vlak voor rust binnen twee minuten twee keer trefzeker en had daarmee een groot aandeel in de zege van Leverkusen in Mainz. Smetje op de was dat Leverkusen de wedstrijd met negen man eindigde. Zowel Piero Hincapié als Mitchel Bakker kreeg in de slotfase de tweede gele kaart gepresenteerd.

Schalke 04 - Union Berlin 1-6

Ook Becker maakt een uitstekende ontwikkeling door in Duitlsand. In de eerste drie speelrondes was Becker twee keer trefzeker voor Union Berlin en daar kwamen deze zaterdag nog eens twee doelpunten bij. Door de verdubbeling van zijn doelpuntentotaal is de oud-speler van ADO Den Haag in elk geval voor even topscorer van de Bundesliga.

Overige uitslagen

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0-1

1899 Hoffenheim - FC Augsburg 1-0

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 2-0

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
avatar

Beetje slordig redactie. Waarom zou Beckers worden opgeroepen voor oranje als hij zijn interlands speelt voor Suriname. Nogal logisch dat van gaal hem niet selecteert 😜

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen